Från pilskna hjortar till glada ålafiskare.

Hejsan.

Ja, här gällde det att hålla tungan rätt i mun när jag formulerade dagens rubrik. Tvärtom kunde ju bli väldigt oanständigt…

Det var den där härliga helgen då jag och Stefan övernattade i taktältet ute i skogen bland parningssugna kronhjortar. Vi vaknade nästan upp med istappar i håret tror jag. Rejält kallt var det och enligt bilens termometer var det bara tre ynka grader när vi steg upp. Småhundarna hade båda två krupit ner i min sovsäck så jag hade det väldigt varmt och skönt.

Stefan hade haft det lite kallare på morgonkvisten, och när jag hurtigt rådde honom att han kunde gå en sväng med hundarna för att få upp värmen så gick inte det eftersom han fått ont i halsen sa han. Man går väl inte med halsen, tänkte jag för mig själv och började snabbt fixa med frukosten. Hett kaffe verkade hjälpa min frusne make en smula.

Undertiden som vi avnjöt en underbart god frukost så fortsatte hjortbrölandet i oförminskad styrka.

Motvilligt (jag alltså) packade vi sedan ihop våra saker och tackade för oss.

På hemvägen svängde vi ner om till Hällevik. Vid kåsen satt tre glada ålafiskare och njöt i solskenet.

-di ska ble östan, så hommorna måste åpp, upplyste Stefans bror Mats oss om.

Jag kikade lite på min käre make när han glatt samspråkade med de glada ålafiskarna om både jakt och fiske, och jag tänkte för mig själv att det där halsonda verkade ha gått över igen…

 

Dagens citat:

Jag förstår mig inte på människor som säger att de inte har tid. Så länge man lever har man väl alltid tid. Det är när man är död som man inte har mer tid.

Prioritera tid för att göra sånt som får hjärtat att sjunga – alltid!

Kram Annika

 

Dela gärna

About The Author

4 reaktioner på ”Från pilskna hjortar till glada ålafiskare.”

  1. Käre tid vilken grej att sova så!😄 Verkligen att komma naturen nära! Så häftigt!
    Ni gör mycket mysiga saker tillsammans ❣️
    Hoppas mannen är piggare i halsen nu…🙈😅
    Kramar!

    1. Jag älskar att sova ute i naturen, och har gjort det allt sedan jag var barn. Käre Stefan följer nog mest med för min skull, och det där halsonda har jag inte hört mer om sedan den där kyliga morgonen…. Ha det bäst kära du och en stor kram.

  2. Vilka kloka ord om tid. Jag blev sugen på att sova i vindskydd inom kort. Så några solcellslampor inhandlades. Din dotters tips. Ser kul ut med tältet på taket. Häftigt att lyssna på hjortarnas brunstvrål. Tur att inte ålagubbarna låter i alla fall. Kraaaam Pia

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen