Fisljummet vatten och sommarpojkar.

Hejsan.

Nu kan man verkligen påstå att sommaren är här på riktigt. Vinden är för det mesta mild och behaglig, skinnet på benen har blivit lätt sommarbrunt och kvällarna är ljusa länge, länge. Man vill liksom aldrig gå in och sätta sig framför TV:n. Man vill bara ta till vara på den här tiden.

Vattnet i sjön är nu också riktigt varmt och det ger inte alls samma kick att bada som på hösten eller vintern. Med sina 22, 23 grader så känns det nästan fisljummet att hoppa i.

En morgon då jag simmat en stund vid bryggan så mötte jag en död snok som låg på rygg och flöt. Den stackaren tyckte kanske också att vattnet varit för varmt…

Just snok brukar här vara ganska gott om i och vid Gyllebosjön, och det har hänt flera gånger att jag sett dem simma här i vattnet. Det ser så himla roligt ut, och snabba är de.

Sommarpojkar

En kväll ringde Scott till mig och ville komma hit en liten stund. Det var två glada pojkar som steg in genom dörren, och ännu gladare blev de när de upptäckte att poolen var öppen och det var fritt fram för bad och lek.

Dagen efter väntade dock ännu en arbets- och dagisdag, så det blev bara lite fika innan mina sommarpojkar och Amanda for hem till Tomelilla igen. Men en kort och mysig kväll fick vi tillsammans.

Dagens citat:

Allt handlar om barnen. De är inte framtiden. De är nutiden. Och i framtiden kommer vi förstå. Att allt handlade om barnen.

Ha en fin lördag.

…psst, det är loppis i Brösarp idag, den brukar vara väl värd ett besök…

Kram Annika

Dela gärna

8 reaktioner på ”Fisljummet vatten och sommarpojkar.”

 1. Är det så pass i vattnet nu, tycker du inte det är skönt och bada i värmen. Beundrar ditt vinterbadande. Vilken vacker fasan han går där så stolt. Amanda är så fin med sina söta pojkar. De älskar va hos er där andas mycket kärlek. Fin du är Annika med lille Nicolaj.
  Ha en fin helg. Kram/MH

  1. Ja nu är det verkligen sommarvarmt i sjön. Fasanen som håller till här hos oss är nästan riktigt tam. Han kacklar och kluckar när man kommer ut, och rädd är han inte precis. Så fin och lite rolig. Ha en fin lördagskväll. Kram kram

 2. Sommarbad är helt annorlunda, men så skönt. Vi var i Halmstad igår, hälsade på Yngstas familj på den campingen. B5 hade sagt innan att då ska mormor och jag bada. Givetvis!
  Där var säkert 22-23 grader, även om vädret inte var kanon, så var badet långt och skönt.
  Sådana kvällsbesök är mysigt, klart det var ett plus att poolen var öppen.

 3. Alice Radomska

  Oj, det har funnits somrar då det aldrig varit så varmt i er badsjö, förmodar jag. Verkar riktigt gott. Lite blåsigare här på västkusten. Fina badpojkar, ser friska och pigga ut. Och loppis i Brösarp… jaha… här blir loppis vid Ryrsjön (fem mil norr om Göteborg) i morgon. Ha det fint och hoppas du fyndar nåt kul i dag.

 4. Alice Radomska

  Aj, vilket oväder med ilsknaste åska det sägs i Dagens Eko att ni kan få i morgon! Något skyfall redan i dag? Just åskan kan förstås variera lokalt. Och man vet ju aldrig säkert om Ekot i Stockholm snackar om hela Skåne utan mest om Öresund. Kanske mattas av inåt land, ifall det kommer från väst.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen