En underbar, jäsig lillejul.

Hejsan.

Lillejulafton blev en så otroligt vacker dag här på Österlen. Sol och lite fruset tidigt på morgonkvisten.

Jag, Stefan och hundarna startade vår dag vid bryggan. Jag tog mig ett uppfriskande dopp på ”den lille dopparedagen”. Lite oturligt nog fick hunden Lykke också sig ett julabad eftersom Stefan råkade knuffa henne över bryggkanten. Lilla stackare…. jag funderade lite på att putta i Stefan också, men så kom jag på att man ska ju vara snäll när det är jul.

På kvällen kom familjen hem till oss för lite julfirande. På menyn stod porterstek på finaste älgköttet och hasselbackspotatis.

Och när vi alla ätit oss mätta och belåtna började det ryktas om att en skäggig gubbe skulle komma på besök. En gubbe som hette Tomten.

Eftersom coronaåret gjort att Tomten inte kunnat gå i affärer och shoppa som vanligt, så hade han fått snickra ihop lite egna paket i sin tomteverkstad det här året. Jag själv hade i god tid klickat hem en röd gräsklippare åt pågen från nätet.  När vi andra slog oss ner för att njuta av efterrätten så brummade Scott runder i köket med sin nya gräsklippare.

När all mat sedan var undanplockad och de få – men noga utvalda klapparna – öppnade, då slog vi oss ner i vardagsrummet med lite  Djungelbokstittande , hundmys och ett nytt memoryspel. En alldeles underbart fantastisk jul blev det hemma hos!

Dagens citat:

Ge barnen kärlek, mera kärlek och ännu mera kärlek, så kommer folkvettet av sig själv.

Ha en fin dag.

Annika

Dela gärna

About The Author

2 reaktioner på ”En underbar, jäsig lillejul.”

  1. Det är ju väldigt mysigt när man får fira jul med sina barnbarn. Hemsnickrade julklappar är de bästa tycker jag. Fast en fin gräsklippare är ju inte så tokigt det heller.God fortsättning. Kraaaam Pia

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen