En stund i naturen och kommunens fina familjecentral.

Hejsan.

När det förutspåddes en vacker höstmorgon, ja då gällde det att passa på. Gryningsdopp vid den här årstiden är bara så fantastiska.

Samtidigt som dagen ljusnade så lyfte gässen från sjön i stora flockar. Jag njöt av badet, där vattnet nu sjunkit till en temperatur på ca 8 grader.

De röda boklöven som täckte bryggan klistrade sig fast under mina fötter som om de var strukna med superlim. Det är något märkligt med just dessa torra boklöv. Att jag sedan fick mina strumpor fyllda med ”höstskog”, ja det var det ingenting att göra åt.

Höstlöv, visst är de fantastiskt vackra?!!

Höstlovet fortsatte och tillsammans med mina små inneboende (läs barn och barnbarn) stod en del aktiviteter på vårt schema. Först ut var ett tandläkarbesök för Scott och Nicolaj.

På eftermiddagen åkte vi allihopa till den nya fina ”Öppna förskolan” i Simrishamn.

Där på Familjecentralen var det så fint ordnat och vi startade med att göra vars en tjusig ljuslykta. Efterhand kom många föräldrar och barn dit, och jag måste verkligen säga att allting var så väldigt fint och välordnat där.

Ofta gnälls det och klagas mycket på vår kommun (ibland med all rätt förstås), men den här fina centralen för familjer med barn upp till 6 år, ja den måste jag faktiskt ge högsta betyg.

Dagens citat:

Universum är fullt av magiska saker som tålmodigt väntar på att dina sinnen ska bli skarpare.

Jag önskar er en fin dag.

Annika

Dela gärna

About The Author

2 reaktioner på ”En stund i naturen och kommunens fina familjecentral.”

  1. Skogen är magisk. Kör till dottern mot ST Olof och det är som att köra in i en sagoskog. Som en portal med alla dessa vackra färger på löven som sakta singlar ner på marken. Åh tandis för de små så duktiga. När jag ser dig där sitta och läsa kunde du va på ett sådant ställe hade passat dig så bra du som ser så snäll ut. Annika fryser du inte jag ryser vid tanken på bada i de få graderna, beundrar dig verkligen.
    Må väl. Kram/MH

    1. Ja småbarn är underbara, dock har jag inte den utbildning som krävs för det… Jag är alltid rejält uppvärmd och jag fryser inte när jag badar. Det är såklart kallt och vattnet nyper i skinnet, men jag blir aldrig så jag huttrar och hoppar för att jag fryser (men så är jag väl förberedd med varma kläder, varm dryck… – det är oerhört viktigt, särskilt händer och fötter ska man hålla varma) En stor kram.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen