En morgon som gjord för stora vårskriket.

Hejsan.

Förra veckan när vi gick genom skogen ner till sjön, så kunde man tydligt känna hur våren var på väg.

Det var visserligen väldigt kallt och vi var klädda i samma kläder som vi burit nästan hela vintern. Vi hade både underställ, vantar och ylletröjor på oss, men det var något med ljuden och ljuset i skogen som skvallrade om att vårvärmen var nära.

Efter morgonbadet och vårt goda te på bryggan, så gav vi oss vidare ut i skogen. Fåglarna ackompanjerade våra spänstiga steg där vi trampade fram på stigen genom ett vitsippshav.

Även om morgonen kändes isigt kall, både i luften och i vattnet så fanns många vårtecken att lägga märke till. Bla så var våtmarken vid Åsstigen alldeles grumlig av nerfallen pollen. Jag är lyckligt lottad och lider inte alls av pollenallergi, men jag förstår att många har det väldigt kämpigt nu när den här tiden kommer.

Ja det här var verkligen en sådan där morgon då man kände hoppet spira, hoppet om en kommande vår, och precis en sådan morgon som var gjord för ett rejält vårskrik.

Dagens citat:

Ju äldre man blir desto bättre blir man, såvida man inte är en banan.

Det måste väl ändå var ett väldigt sant citat…, eller?

Ha det gott.

Annika

Dela gärna

6 reaktioner på ”En morgon som gjord för stora vårskriket.”

  1. Våren är ljuvlig och söndagen var ju så fin och skön, det är det man längtar till efter en vinter som jag tycker varit kall. Underbara foton och den där lilla vackra guppande ankan eller vad säger men det är ju änder. På tal om kallt och kyla så låg lilla Ester i granen i mer en en vecka, den kvällen i veckan som frosten slog till så helt plötsligt lämnade hon boet, i går höll båda två på och greja där och när jag kom ut låg ett ägg på marken alldeles kallt, så synd jag som hoppas på små duvungar men inte försent ännu. Skönt höra att dina ögon är på rätt väg. Ja men visst äldre klokare eller vad säger man? Ha en fin strat på en ny vecka snart är det maj månad.
    Kram/MH

  2. ” The older you get, the better you get, unless you’re a banana.” .HahAhAkha.. Honestly , were do you get these quotes from…. .. ..

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen