Mitt April 2024

Hej hej

Här blev det ju väldigt tyst för ett tag. Bästa Luckan (Lokalföreningen i Brösarp) ringde och behövde lite hjälp av mig ett par veckor, och då blev bloggen lite eftersatt.

Nåväl, vi har redan hunnit en bra bit in i maj, så här får det bli en liten summering av ”Mitt April” som nu passerat.

Vädret blev ju typiskt aprilväder med lite sol och lite snö. Jag och Stefan var med vänner på Eriksberg där vi hade en härlig vistelse med god mat, dryck och fina upplevelser. Jag och töserna har varit på ett evenemang där vi ”målade och skålade” En kväll som gav mersmak till att skapa fler tavlor och konstverk. Jag har väckt upp pelargonerna och dahliorna ute i orangeriet och det har blivit flera fina gryningsbad med soluppgångar av alla de slag. Barnbarnen har varit här och hållit igång oss med lek och bus.

Så har jag också gjort en liten operation av mina ögonlock. Det senaste året har mina ögon liksom säckat ihop och jag har även fått något som kallas ptos. Detta gör att mitt synfält blir mer och mer påverkat. Min läkare ville börja med en ögonlocksoperation, där man tog bort överskottshud på ögonlocken. När det är riktigt läkt och man kan se resultatet, så kanske de ska göra ytterligare en operation i Lund, där de gör något med muskeln och senan  i ögonlocket. Nåväl, nu är det första gjort och även om det kändes ganska läskigt att låta någon skära så nära ögonen under enbart lokalbedövning, så har smärtan inte alls varit så svår. Det har mest sett läskigt ut med svullnad och blåtiror under ögonen.

Även om de säger att det riktiga resultatet inte syns förrän efter flera månader, så kan man nog ana en liten förbättring ändå.

Nu hälsar jag Maj månad välkommen. Det kommer bli ytterligare några dagars arbete, innan det är dags för en liten utlandsresa tillsammans med min dotter Emmy. Därefter väntas min Kanada-dotter komma hem till Sverige, och det ser vi ju alla fram emot såklart.

Dagens citat:

Ibland är människor vackra, inte på grund utav deras utseende. Inte på grund utav vad de säger. Utan enbart genom vad de är.

Det viktigaste är aldrig utseendet, utan hur man beter sig mot andra, och hur man får dem att känna sig.

Ha det fint.

Annika

 

Dela gärna

4 reaktioner på ”Mitt April 2024”

 1. Jag har saknat dig och dina fina foton och text. Åh va roligt du varit i Luckan. Ögonen ser ju fina ut nu, men ser så ont ut när du opererat dom, ögonen är ju så viktiga att se ordentligt är ju livet.
  Va mysigt du och dottern ska på resa ni får ha det så trevligt när ni ska på tripp. Ser du har pelargoner på tillväxt min älskade blomma.
  Fortsatt god bättring med dina ögon.
  Må väl. Kram/MH

  1. Många tack. Jag älskar också pelargoner och har ganska många i mitt lilla orangeri. Ofta köper jag någon ny varje år också – kan liksom inte låta bli. Kram på dig.

 2. Alice Radomska

  Jag var knappast förtjust i den gångna april, men sedd genom dina ögon (och din kameralins) känns den i efterhand rätt så mysig, vädret till trots. Och dina ögonlock…alldeles lagom fina för din familjs stundande utlandstripp. (Undrar vem som då pysslar om Lykke & Co?) Och vad kul att din kanadensiska dotter ska komma. Men på tal om blåtiror vid ögon, så kunde Kanada för några veckor sen se ett svenskt (värmländskt?) öga med rejäl tira och fint broderat ögonbryn där en hård puck hade träffat. Ingen väntan i vårdkö där, inte. Well, well, ha det fint. Raka puckar, lagom planering, lagom spontant.

  1. Det brukar vara så för mig också…. när jag kikar på mina foton för en månad tillbaka så inser jag att det alltid varit flera fina ögonblick. Min man Stefan stannar hemma hos hundarna den här gången. Ha det fint och kram.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen