En kväll under svanars vingslag.

Hejsan.

Förmodligen var det en av sommarens underbaraste kvällar!

Vi var tröttare än vanligt, men bestämde oss ändå för en tur ner till havet. Sommarn är för kort för att sovas bort. Från Prästens badkar vandrade vi söderut. Över oss flög en flock vackra svanar på låg höjd. Dess ljud var så mäktigt. Tyst och högt på samma gång.

I en stenig vik en bit bort låg fler vita svanar. Kanske åt de kvällens sista måltid.

Blommorna och växtligheten såg ut att stå i lågor den här kvällen.

Vi vandrade genom Tjörnedalas vackra strövområde.

Olika monument var uppsatta. Kanske som en påminnelse om det centrum Tjörnedala är för konsten här på Österlen.

Men i mina ögon är inget konstverk så vackert som det naturen själv skapar.

Ingen tavla kan mäta sig med den riktiga vyn ut över havet och Stenshuvuds välkända siluett. Inget konstverk kan vara vackrare.

Jag och min dotter kom fram till Baskemölla, där vi stannade en stund innan vi vände åter mot Vik.

För mig var det en särskild kväll att stoppa undan djupt i mitt hjärta. En kväll med en älskad dotter som jag inte träffat på ett helt, långt år. En kväll jag kunnat betala dyrt för. Ett ögonblick att vårda ömt i minnet.

När skymningen föll var vi tillbaka vid Prästens badkar. Några fiskare stod hoppfulla på klipporna. Jag och Andréa hoppade in i skruttibangbang-Volvon och susade mot Gyllebo igen.

Dagens citat:

Jag sökte efter någon som kunde inspirera mig, motivera mig, stötta mig, hålla mig fokuserad … Någon som kunde älska mig, göra mig glad och jag insåg tillslut att den jag sökte var jag själv.

Ensam har man alltid ett ansvar för sitt välmående och sin sinnesstämning. Man kan alltid välja en tanke före en annan. Jag har bestämt mig för att samla på fina ögonblick, då lägger jag inte så mycket fokus på stunder som skaver i själen… för Gud ska veta att det finns sådant också…

Må gott och en stor kram.

Annika

Dela gärna

2 reaktioner på ”En kväll under svanars vingslag.”

  1. Hej! Jag har precis upptäckt din underbara blogg. Jag och min man bor i Stockholm och vår dröm sedan barnen var små har alltid varit att flytta ner till vackra skåne. Nu! Är alla tre barnen utflugna sen ett år tillbaka och maken min är jätte redo ( så trött på att bo här) nu bor vi inte just i city utan faktiskt på landet 20 min därifrån. Jag är lite feg dock, men så läste jag ett av din fina citat som jag verkligen fastnat för.

    Vänta inte. Den rätta tiden kommer aldrig. Bara gör det!!!

    Nu ska vi ner i sommar och njuta igen och kanske vågar jag ta det stora steget i höst.

    Mvh Charlotte Karlsson

    1. Åhhh, då vet jag precis vilken fas i livet du är (med utflugna barn). Man ska inte vänta för länge på att uppfylla sina drömmar… blir det inte som ni tänkt, så finns ju Stockholm alltid kvar. Jag tror att det är berikande att våga göra saker. Välkomna till Skåne. Kram och ha en härlig sommar!!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen