En blå kall timme.

Hej.

Vilket underbart väder vi haft på Österlen i påskhelgen. Det har varit så vårligt och fint nästan hela helgen.

Jag har förstås njutit alldeles extra mycket av mina bad och mina tidiga morgnar på bryggan.

Den där första blå timman, just innan solen går upp, den är så underbar. Timmen då skogen bara lyses upp av månen som hänger över trädtopparna och speglar sig i vattenytan.

Som så ofta när solen kikade fram så fick ljuset ett rött sken som av varma eldflammor. Fast samtidigt förändrades temperaturen och det blev rejält kallt för en stund. Så som det alltid blir den där kalla blå timmen i gryningen.

På bryggan trädde våra fotspår tydligt fram i rimfrosten och vi fick vifta våldsamt på tårna för att hålla värmen uppe. Men det är å andra sidan bra för damer i vår ålder, att vifta på tårna, för då slipper vi kanske hallux vallgus i framtiden.

Vi gick på ridstigen hem och njöt av solens första strålar däruppe ifrån. ”Vilken morgon”, sa vi för säkert hundraelfte gången” till varandra. Men nog var det en alldeles fantastisk morgon!

Hos oss har vi haft en så lugn och skön påsk. Vi har ätit påskmat, letat ägg i trädgården, lekt lekar och bara myst tillsammans. När Scotts föräldrar jobbade båda två, så passade vi på att göra lillkillen till en söt liten påskkärring.

Även om man firar en lugn och skön påsk så blir man trött såklart, särskilt om man är en liten pojke som har full fart i benen. Då kan man vila sig lite hos sin morfar Ginko, innan mormor påstår att man ska bada innan man kryper till kojs.

Dagens citat:

Le och bara låt saker passera, det är ju bara livet och du gör tillräckligt bara genom att leva det.

Ha det gott och kram från mig.

Annika

Dela gärna

About The Author

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen