Bistert, kallt och härligt.

Hej.

Det var bister och det var kallt. Det rev i skinnet när jag kröp ner i det halvgradiga vattnet… och jag bara älskade känslan!!

Känslan av att känna hur kroppen gör allt för att återställa balansen igen efteråt, det gör något upplyftande med sinnet. Aldrig smakar den heta drycken och det enkla tilltugget godare än de här kallaste och bistraste morgnarna.

Jag har fått lära mig att kalla bad inte bara bidrar till en euforisk och berusande känsla, utan det lär även stimulera vagusnerven på ett väldigt positivt sätt. Även om jag, som de flesta andra, längtar efter vår och varma försommardagar, så njuter jag för fullt av de här kallaste dagarna nu när de äntligen är här.

Dagens citat:;

Jag blir inte imponerad av hur du ser ut, hur mycket pengar du har, vilken social status du anses ha eller vad du råkar jobba med.

Jag blir bara imponerad av det sätt som du behandlar och beter dig mot dina medmänniskor.

Ta hand om er och var snälla mot varandra.

Kram Annika

Dela gärna

About The Author

4 reaktioner på ”Bistert, kallt och härligt.”

 1. Är verkligen sugen på att bada året om men osäker på hur man egentligen gör. Biter man bara ihop och går i eller vrålar man högt av att det är kallt? Älskar att bada och är ingen badkruka. Tänker att vinterbad är bra för både kropp och själ.

  1. När jag badar så sänker jag stilla ner kroppen i vattnet och andas bara lugnt. Jag behöver varken flämta eller vråla, och för mig går det lätt att andas som vanligt. Det är nog viktigt att man börjar på sensommaren och bara fortsätter regelbundet sen, så man vänjer kroppen vid kylan. Jag brukar vara i vattnet mellan 1 – 2 minuter (jag räknar till hundra ungefär), det blir som en slags meditation. Det finns ett par böcker om kallbad, bla en som heter ”Wild Swimming” där några av bilderna är här från Gyllebo. Lycka till.

 2. Vad är vagusnerven? Det får jag nog googla.
  Har ni så bistert väder nu?
  I morgon eller lördag måste vi till Tomelilla, så då får jag väl se själv😇
  Ha en fin dag!

  1. Ja det kan du googla för det är verkligen intressant. Nej, det här var för knappt en vecka sedan. Nu är det mildare nu och mest gråväder, det svänger snabbt. Kram och ha det fint i Tomelilla.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen