Thomas, för alltid i mitt minne♥

Till dig Thomas♥.

Det var som att få en magsugare i mellangärdet när budskapet nådde mig. När jag fick höra att du lämnat jordelivet och din sjukdom efter hårt motstånd till slut vunnit över dig, då välde ett hav av svart sorg över mig. Samtidigt sköljde en massa underbara minnen fram, minnen av allt roligt vi på jobbet fått uppleva tack vare dig.

Jag kan se dig framför mig nu Thomas, när jag skriver, men jag ska försöka att fatta mig kort. Jag vet ju att du alltid skrattade åt att jag skrev så långa ”uppsatser”, vad det än gällde. Vi hade ju våra skrivbord sidan om varandra under många år på vårt jobb på XL Bygg. Under de här åren hade jag glädjen att få vara din kollega och vi blev väldigt goda vänner du och jag.

Jag hade kunnat berätta såååå många roliga och fantastiska händelser och små historier, saker som vi  fick uppleva tillsammans med dig, men jag ska låta dem alla stanna i mitt eget hjärta. Där ska jag  vårda varenda litet minne av dig så ömt jag bara kan. Thomas, du var en person som ingen kunde låta bli att tycka om. Du hade en väldigt stor vänskapskrets och du var högt älskad av så många.  Att det var så, det var inte alls konstigt, eftersom du var en av de mest generösa människor jag någonsin mött. Du bjöd alltid på dig själv och fick oss alla att skratta och må bra.

Under många år kämpade du mot den där jävla knutan i din rygg. Jag minns dina tårar när den först upptäcktes, men efter det så minns jag nästan bara din kämparglöd. Såklart förstår jag att dina sorg och förtvivlan varit tung att bära, men jag har alltid  imponerats stort över din envisa kamp, din aldrig sinande humor och din förmåga att ändå fortsätta kämpa framåt.

Ditt sinne för humor och din livsglädje har du nog alltid haft med dig i blodet. Även din stora kärlek och stolthet över din familj, den fanns alltid med dig som en röd tråd. Det var Boel, Nelly och Viktor som var din största kärlek i livet och det absolut viktigaste för dig – alltid. Jag minns när du berättade något om dem för mig… ja hela du lyste!

Thomas du var en stor livsnjutare och det fanns mycket i ditt liv som du satte värde på. Du älskade musik, du tyckte om  god mat och dryck, Du älskade att resa ut i världen och du tyckte mycket om ert vackra hem… listan på dina glädjeämnen kan göras hur lång som helst.  Thomas, du var verkligen en levnadskonstnär av stora mått mätt!

Finaste Thomas, jag hoppas du såg ”däruppeifrån” att vi haft en minnesstund för dig på XL. Med goda Mariabullar som du ju älskade, samlades vi alla och delade vår sorg och alla fina minnen vi har av dig. Men du fattades oss så mycket.

På din begravningen, när jag stod där vid din kista (som var totalt översållad av så många blommor) då kände jag en sådan tacksamhet över att ha fått haft dig som vän och arbetskamrat. Tack för allt som du lärde mig om livet, att det viktigaste alltid är att njuta av det och att skratta och att ha kul! Och en sak vet jag, att om det finns någon himmel efter det här livet, så har den himmelen nu blivit en bra mycket roligare plats om du är där.

Så vill jag avsluta med att skicka mitt varmaste deltagande till Thomas familj och hans närmaste.

Thomas Dahlström – för evigt i mitt minne♥

Dagens citat:

Hela människans liv är blott en punkt i tiden. Låt oss därför njuta av det medan det varar, och inte slösa bort det utan något syfte.

Thomas, du var en levnadskonstnär och livsnjutare som få andra, låt oss alla lära oss lite av den du var.

All kärlek från mig.

Annika

Dela gärna

8 reaktioner på ”Thomas, för alltid i mitt minne♥”

  1. Men. Har ni förlorat ytterligare en nära vän. Stackars er. Nu får det lugna ner sig. Man måste hinna återhämta sig emellan.
    Var rädda om er och ta hand om varandra.
    Kram Anki 💕

  2. Va fint du skriver om en god vän. Alltid så sorgesamt när en människa lämnar jordelivet. Fint foto på dig och din fyrfotade vän.
    Må väl/MH

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen