Bara jag och den nymorgnade solen.

Hej hej

Det är något som händer med mig på sommaren, något som gör att jag blir trött och en aning lat också.

Inte så att jag inte orkar stiga upp ur sängen direkt. Nej, det är mer det att jag blir lite bekväm och känner mest för att glida omkring och bara njuta av livet. Kreativiteten tryter.

Att stiga upp i ottan och möta den nymorgnade solen det är inga problem, nej det är alla andra måsten som känns en smula motiga. Städning, tvätt och matlagning. Men numera vet jag att det är bara att gilla läget, för det är sådan jag är. Energin återkommer alltid fram på höstkanten.

Och kanske är det någon mening med att allt bara går på halvfart på sommaren och jag mest bara njuter ikapp med den nymorgnade solen. Vem har sagt att man hela tiden måste prestera en massa…

I förra veckan avslutades alla våra byggjobb och Stefan Hantverkarn stängde för fyra veckors semester. Såklart måste jag hålla koll på våra papper på kontoret ändå, men det alltid så himla skönt när jobben stillar sig på sommaren.

Tack kära ”pågar” för den härliga blomman som vi fick av er, jag önskar Er alla en välbehövlig vila.

Mitt barnbarn Scott har också tagit lite sommarlov från sitt dagis nu. Såklart ställde jag upp som lite extra dagmamma när hans mamma och pappa måste jobba sina sista dagar innan även de får sin efterlängtade semester.

Att vara lat när man är mormor, det går förstås inte. Då är det full rulle som gäller. Ofta frågar jag mig hur jag själv egentligen orkade och hann med att ha tre barn, hus, djur och ett heltidsarbete på en och samma gång. Det känns ju nästan som ett konststycke nu… Jag tänker en förlåtande tanke om den person jag var då – det gick ju trots allt ganska bra!

Om jag skulle ångra någonting, då är det att jag nog hade valt att städa mindre och leka mer med barnen.

Dagens citat:

Den moderna lögnen: du är värd mer när du gör mer. Den eviga sanningen: du är värd allt utan att ha gjort något alls.

Ha en härlig dag.

Annika

 

Dela gärna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen