Vårtecken vid Hällevik

Hejsan.

I helgen var vi på lite miljöträning med valpen Penny. Till Hällevik gick färden. Där i nationalparken finns så många olika små stigar att välja på, så man kan alltid hitta någon som är lagom lång att promenera.

Vid spången där alla de stora rhododendronen växer hade flera stora träd ramlat i någon av de senaste stormarna som varit här. En rejäl rotvälta hade det exotiskt trädet dragit med sig i fallet.

Lilla Penny har nu bott hos oss i en hel månad och hon klarade fint att gå den lilla korta rundan i parken. Den är inte särskilt lång alls, men den tar ändå sin tid då vi fick göra många små stopp för att både snusa, kissa och fota.

Ute på vattnet i den lilla kåsen simmade två vita svanar förbi, och en bit in ibland träden växte hav med underbart vårliga snödroppar.

Vinden var visserligen bister kall, men blommorna skapade en skön vårstämning i mitt sinne. Efter en stund nere vid vattnet så sökte vi oss upp mot skogen igen för att få lite mer lä för vinden.

Dagens citat:

Som barn när vi ännu har tid i överflöd är vi inte medvetna om det. Vi njuter dagarna utan att räkna dem. Ju färre sandkorn som återstår i livets timglas, desto långsammare och tydligare kan vi se dem falla.

Ha en fin dag och kram.

Annika

 

Dela gärna

About The Author

10 reaktioner på ”Vårtecken vid Hällevik”

  1. Det var riktigt bistert i helgen. Vi var nere i fredags, när jag plockade ramslök kom en rejäl hagelskur! Där låg också ett stort träd över gångstigen, så man fick in i ris och gå.
    Ha en fin onsdag!

  2. Vilka underbara foton! Jag har också snödroppar och vintergäck och påskliljor i knopp, hoppas inte vi får nån snö nu. Vill så gärna ha en tidig vår.
    Må väl/MH

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen