Vårt fina Gyllebo.

Hejsan.

Först av allt så måste jag tacka vårt rediga byalag för allt vad de fixat vid badplatsen här i Gyllebo.

Vid parkeringen har det nu kommit upp ett nytt staket och en ny anslagstavla. Även en bom som förhindrar att badplatsens parkering förvandlas till husbilscamping under högsäsongen, då den ju faktiskt är ämnad för badgäster.

Vår fina natur är det förstås många som vill njuta av.

Fast med åren så verkar det som om många tror att allting är tillåtet att göra i skog och mark. Allemansrätten har alla hört talas om, men vet alla egentligen vad den innebär?

I vårt vackra naturreservat vid Fyledalen, fick i veckan ett par tokstollar för sig att flyga skärmflygning i området som är avlyst för sitt känsliga fågelliv. Precis sidan om det häckande kungsörnsparet var de och höll på med sitt spektakel. Jag kan bli fullständigt tokig när jag tänker på hur människor bara tror att de kan göra precis som de vill i naturen.

Jag tycker minsann att skolorna borde lära ut lite mer om våra skyldigheter, istället för de rättigheter vi har och som är unika för vårt underbara land.

Dagens citat:

Jag kan inte alltid hindra livet från att köra över mig, men livet kan aldrig hindra mig från att resa mig igen, för endast döden kan hålla mig nere. Varje utmaning möter jag med insikt om att livet är lärande och jag väljer livet för att jag är min egen lärare.

Ha en fin dag och kram.

Annika

Dela gärna

About The Author

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen