Vacker dimma vid sjön.

Hejsan.

Det har varit några trolska morgnar nere vid sjön nu i början av oktober.

När jag kom ner till bryggan så var det både dimmigt och mörkt. Med hjälp av en tänd marschall skapade jag en underbart mysig stämning. Känslan av mystik var påtaglig. Att ta mitt friska dopp en sådan morgon slår nästan allting. Att simma runt i en svart sjö med en flammande marschall som enda ljuspunkt – det är magiskt! (särskilt som jag vet vilka djur som också finns i sjön… för nog skapar storgäddor, vattensnok och någon förmodad utter lite extra spänning i livet)

Sakta hade naturen börjat skifta färg. Trots det så förvånades jag över den vårlika känslan skogen bjöd på den här morgonen.

Visst, några blad hade börjat att bli både gula och eldigt röda, men i skogen såg det nästan ut som en skir vårdag med allt det gröna.

På flera platser den här dimmiga morgonen kände jag en tung doft av vildsvin. Förmodligen var det ett perfekt väder för alla glada grisar som bor runt om i Gyllebo. Jorden hölls fuktig och lite mer lättbökad liksom och det tror jag att de gillade.

På sjön låg de flesta gässen kvar länge den dagen, kanske hade de fått order från någon i gässens  flygledartorn om att vädret var alltför dimmigt för att lyfta.

Vackert var det hur som helst, och vår egen lilla rönn såg så gullig ut med alla sina röda bär som lyste upp vackert i den gråa dimman.

Dagens citat:

Använd ditt leende för att förändra världen och låt aldrig världen förändra ditt leende.

Ha det gott och kram från mig.

Dela gärna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen