Tröttsamt att städa och röja.

Hejsan.

Under flera veckor har vi nu städat, röjt och sorterat hemma i mina föräldrars hus, och för varje gång har jag blivit helt slut i kropp och själ.

Vi har gått igenom alla personliga saker från mina föräldrars liv, och förutom att det är väldigt mycket foto, kläder, brev mm. att ta hand om, så är det känslomässigt ganska tungt. Men vi har kommit en bra bit på vägen, och vårt mål är att kunna lägga ut huset till försäljning någon gång runt påsk.

Att städa och röja brukar jag tycka är ganska kul och tillfredsställande, men att göra det åt någon som inte längre finns i livet är mest bara trist och jobbigt faktiskt.

Såklart har vi ibland hittat saker som vi skrattat gott åt, små lappar som sparats från vår barndom. Vi har hittat saker som väkt minnen, både glada och lite sorgliga. Även om det är tungt och tröttsamt, så är det här en resa som vi måste igenom. Lite som en sorgearbete som bara kan göras av oss själva. Man kan inte gå över, man kan inte gå under och inte runt om – man måste bara gå rakt igenom. Vi har kommit en bra bit.

Hemma i Gyllebo har dock städningen kommit lite på efterkälken, men just det jobbet, det är det ju ingen som tar ifrån mig 😉

Dagens citat:

Hellre lite skit i hörnen än ännu en duktig flicka i väggen.

Ha det fint och kram från mig.

Annika

 

Dela gärna

About The Author

8 reaktioner på ”Tröttsamt att städa och röja.”

   1. According to some renditions Hell means ”the covered over place” . Very true in this case, i think.. I feel sorry for the people whose lives this has effected . but this day has been coming for a long time and is the only outcome when you mix low-lying river flood plains with extreme weather and big cities..

 1. Åh ja det är ju ett helt liv som ni ska gå igenom. Minnen och annat som ni nu får spara i ert hjärta och kanske en och annan sak som betyder mycket. Jag har själv svårt att göra mig av med saker säger ofta bra att ha till sämre tider och vi kan väl konstatera att tiden just nu inte är så trevlig. Allt har gått upp och lär väl knappast gå ner igen. Man bli matt av att städa haha.
  Lycka till med städ och pyssel och sen försäljningen av huset.
  Må väl/MH

 2. Kan bara tänka mig hur det är. Min mamma bor förvisso i lägenhet, men de/vi flyttade dit 1966. Där är en stor klädkammare, flera garderober, bokhyllor till brädden fyllda. Och alla skåp och lådor som är överallt…
  Jag är enda barnet. Har försökt få henne att sälja av lite på Tradera men icke.
  Styrkekram till dig!

  1. Tack ♥ Ja, jag vet att de flesta av oss kommer att få gå igenom allt det här. Min pappa ville absolut inte göra sig av med någonting efter det att min mamma dog och såklart lät vi honom få bestämma. Kram kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen