Ta vara på vackra stunder.

Hej hej

Förra helgen hade jag bestämt mig för att ta lite sovmorgon. Jag hade den senaste tiden känt mig lite extra trött och sliten i både kropp och knopp. Alltså vände jag mig bara om på andra sidan och somnade om.  Fast när jag för andra gången slog upp ögonen, någon timme senare, så kunde jag ana att det såg ut att bli en fantastiskt vacker morgon. Då dög det minsann inte att ligga kvar i sängen och tryna inte.

Kvick som en vessla drog jag på mig mina kläder och rafsade till mig en handduk. Inte kunde jag missa solen när den nu äntligen visade sig efter så många dagars gråväder.

Badet i sjön var ljuvligt. På bryggan låg en vacker fjäder med små glänsande iskristaller. Allting runtomkring var kav lugnt.

På vissa ställen hade vattenytan hunnit frysa till is. Från en gammal trädstam hängde en glänsande istapp i en härlig kontrast mot solens varma strålar.

Jag tror att traktens alla ankor hade bestämt träff på Gyllebosjön just den morgonen, för jag har väl aldrig tidigare sett så många vildänder där på en och samma gång.

Närmare slottet och vid badplatsen låg andra fjäderfä och guppade. Det var nog något ”gåsmöte” på gång, för där höll alla gässen till i stora flockar.

Det var sannerligen en strålande vacker morgon, och vackra morgnar måste man faktiskt ta vara på!

Jag tror faktiskt att upplevelsen av en vacker morgon ger mer återhämtning än ett par extra timmar på kudden. Åtminstone kändes det så.

Dagens citat:

Många människor lider i det tysta och går igenom saker vi inte har en aning om. Var alltid snäll, fråga hur någon har det, visa att du bryr dig, att du finns där, en liten handling kan göra all skillnad.

Ha en riktigt bra dag och njut av er fredag.

Kram Annika

Dela gärna

About The Author

4 reaktioner på ”Ta vara på vackra stunder.”

  1. Håller så med dig de där stunderna är bara att ta tag i ofta kommer de inte åter. Alltså nä jag ville inte vakna upp idag till SNÖ. Men det ska nog inte ligga kvar med de plusgrader som det ser ut att bli. Underbara foton din blogg kollar jag allra först, foton tycker jag gör en blogg intressant och som dina alltid lika fina. Det går fort tillsommaren då tror jag din dotter återvänder med massor av händelser i sitt bagage, men är inte hemma alltid hemma? Ditt citat är så bra, jag försöker alltid le ge en fin kommentar men nu kommer ett men ,jag kan tycka att så många går runt och är sura, tvära och ja de kan ha mycket på sina axlar, livet världen är inte alltid så lätt.
    Ha en fin fredag, jag ska på Örum och bada. Kram/MH

  2. Underbara foton jag satt ju och tittade länge på dom men undrar glömde jag skicka nåt om bilderna.
    Hur som helst så bara en sådan bild som istappen är ju helt magisk liksom fjädern. På tal om fjäderfä så är här många kanadagäss alltså har inte om flyttat eller har de kommit eller är det en stannfågel tro?
    Fin söndag. Må väl/MH

    1. Jag tror att en hel del av gässen stannar över vintern. Varje vinter brukar det ligga massor av gäss i sjön, så det är inte helt ovanligt. Änderna var dock ovanligt många den här morgonen. Kram kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen