Springrunda och lite boktips.

Hejsan.

En solig morgon valde jag att hoppa i springkläderna och ta en lite snabbare tur runt sjön, istället för min vanliga vandring.

Någon morgon känns det både skönt och lite lyxigt att äta frukosten hemma vid braskaminen istället, för att sedan bara hoppa i joggingskorna och ge mig av. Det känns så lätt och befriande.

Fotona i det här inlägget har jag förstås tagit någon dag innan, för när jag springer ger jag mig inte tid till att ta sådär mycket bilder. Då bara springer jag och njuter fullständigt av det istället.

På min springrunda la jag märke till att den lilla blåsippan i backen börjat blomma nu. Kanske kommer jag att stanna och föreviga den en annan dag, trots att jag gjort det så många gånger tidigare… För det är något märkligt med våren, man blir liksom lite gladare för varje vår man får uppleva.

När jag inte jobbar eller lufsar runt i skogen och njuter av naturen, så händer det att jag lyssnar på någon ljudbok. Senast i raden av böcker som jag lyssnat på är boken ”Ärren bär jag med stolthet” av Emma Schols. En gripande dokumentär om hur en ung mamma går genom eld för att rädda sina sex barn.

Innan den, så lyssnade jag på en ”feelgoodroman” med en svag strimma av dysterhet i. Den heter  ”Eleanor Oliphant mår alldeles utmärkt” av Gail Honeyman.

Att varva rörelse med vila och avkoppling det är ett säkert kort till att må bra tycker jag. Lite motion och ibland en god bok.

Dagens citat:

De två viktigaste dagarna i ditt liv är… Dagens då du föds och dagen du förstår varför.

Ha en härlig dag och kram.

Annika

Dela gärna

About The Author

6 reaktioner på ”Springrunda och lite boktips.”

  1. Jag såg ett inslag med den mamman på tv. Vilken hjälte. Ja en motionsrunda på morgonen är härligt denna årstid. Jag springer inte utan går fort. Lyssnar på fågelsång och njuter av allt. Kraaam Pia

  2. I am amazed you have heard of Wilderlife (an off-shoot of FMC,Federated Mountain Clubs) in Sweden and that it was on TV .
    Waiau Pass is in north Canterbury and part of Saint James Conservation Area. A very lucky girl indeed to be out tramping a lot .

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen