Dessa förtrollande morgnar.

Hejsan.

Dagarna ljusnar tidigare och tidigare nu. Om jag vill hinna se solen gå upp, så får jag krypa ur sänghalmen ganska tidigt.

Även om det kan vara väldigt lockande att bara vända mig på andra sidan och somna om när klockan ringer, så har jag faktiskt aldrig ångrat en enda gång som jag stiget upp i ottan för att se dagen gry.

Eftersom jag numera ska ”klödda” med att ta ögondroppar på morgonen också, så får jag avsätta lite extra tid även för den saken innan jag kan skutta upp och hoppa i kläderna. Fast när jag kommer ner till sjön och skymtar min brygga genom de mörka träden, så känner jag en sådan innerlig glädje.

Ja, jag är nog lite förälskad i den där gamla bryggan…

Eller så har jag blivit kär i uttern, som ofta plaskar lite extra när jag är klar med min badritual.

Att det ligger både kärlek och förälskelse i luften det kunde jag se med egna ögon när ett par talgoxar helt ogenerat var i full färd med att göra nya små ”goxar” mitt framför ögonen på mig.

Som alltid kändes det några grader kallare på andra sidan sjön, och badbryggorna var isiga och frusna. Vackert så det förslog.

Efter en sådan här förtrollande morgon är det alltid mysigt att komma hem och avnjuta frukosten i lugn och ro. Lite barnslig känner jag mig nästan, när jag nu börjat äta rostade mackor med ”vuxen-nutella” på. Det är en pistagekräm som påminner om nutella, men så mycket godare. Mums!

I tider som dessa med krig och oroligheter så känns det så viktigt att unna sig en lugn stund då tankarna bara får stilla sig.

Dagens citat:

Krig är en plats där unga människor som inte känner varandra, och inte hatar varandra, dödar varandra, genom beslut av gamla människor som känner varandra och hatar varandra, men inte dödar varandra …

Det är så sjukt… om man leker med tanken att dessa unga soldater istället hade gått samman och dödat världens alla galna ledare…

Må väl och var rädda om er.

Annika

Dela gärna

2 reaktioner på ”Dessa förtrollande morgnar.”

  1. Underbara foton man måste ta sig tid för njutning och tänka efter vad är viktigt just nu. Jorden skakar detta är ingen lek alltså tror inte det tar slut på jättelänge utan det kommer bli värre.
    Krig är lika med död och denna ondska är verkligen farlig. Jag sa när corona härjade jag är inte ett dugg rädd för den, har varit kronisk sjuk i 25 år så jag har en vis vana av att ha ont och va sjuk. Men sa också att det kommer nåt annat efter viruset och jag fick rätt tyvärr.
    Ha en fin helg trotrs allt/MH

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen