Spirande vårtecken och en ihärdig linslus.

Hej hej

För varje dag så kommer det allt fler vårtecken. Man kan nästan se, från dag till dag, hur det grönskar och frodas i trädgården och i naturen nu.

Aldrig förr har vårt persikoträd blommat så ofantligt mycket som i år. Kanske får vi mängder av söta, goda frukter det här i året. Ja, man kan ju alltid hoppas. I vilket fall som helst så ska vi äntligen bruka lite allvar med att beskära det där trädet rejält till hösten.

Vid sjön har vitsipporna slagit ut nu, även om de kniper ihop sina kronblad så fort det blir lite kallt och blåsigt. En liten bukett till lilla vasen i köket fick följa med mig hem från min vandring.

Ramslöken står som frodigast just nu. Även om jag inte plockar några mängder, så blir det några blad med hem för att ha i salladen ibland. Sedan gäller det att inte plocka bladen precis vid stigen, för det har man ju sett hur många hundar som brukar pinka precis där…

Linslusen

Här hos oss finns ett äkta par som vandrar runtomkring vår trädgård. Herr och fru Fasan. Så fort någon av oss kommer ut ur huset så skriker Herr Fasan till i ett gällt kackel och rusar på vingliga ben skrämt iväg ett par meter. Var man än går så är han där.

En kväll klickade till i Stefans viltkamera som han har uppsatt för att hålla koll på vildsvinens framfart om nätterna. Men nej, det var ingen vild gris. Det var Herr Fasan. Som vi skrattade när vi såg honom sticka upp sitt röda nylle mitt i bild.

Förut var vår katt Felix en duktig jägare och det hände faktiskt att han tog sig en fasan till middag. Numera är Felix en gammal herre och han har nog lagt sådan jakt på hyllan för gott.

Ja våren är här nu på riktigt, och nog skulle man ville stoppa upp tiden litegrann för att hinna njuta av allt.

Dagens citat:

Lev i nuet! Det är inget krav, det är ett erbjudande.

Ha en jättefin fredag.

Annika

Dela gärna

4 reaktioner på ”Spirande vårtecken och en ihärdig linslus.”

 1. Jättefina foton och visst grönskar det i skog och mark en helt otrolig vacker tid vi går till mötes. Det går fort framåt, tror du vi har helt grönt till första maj? Fasanerna är så vackra men jag tycker inte vi ser så många hos oss precis som med haren. Hos oss på vårt fält är de så välkomna en obesprutad mark som är så viktigt för naturen. Fint foto på dig Annika.
  Ha en fin helg. Kram/MH

  1. Åhhh tack kära du. Nja, nej inte helt grönt till 1 maj, det tror jag inte. Det brukar vara någon gång i mitten på maj som bokskogen blir grön. Men det är en ljuvlig tid vi går till mötes nu. Kram till dig.

 2. Fasaner ser jag inte så ofta nu. Det händer bara någon gång om året max. När jag var barn åt vi fasan ibland, minns det som gott.
  Persikoträd låter fint!
  Vitsipporna blommar även här och äppelträden har börjat få fart.
  Ha nu en skön fredag!

  1. Vi åt också fasan när jag var barn. Jag minns att jag var livrädd för att få hagel i munnen och det godaste var såsen. Hoppas ni njuter av er fredag. Kram kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen