Så mysig lillejulafton.

Hejsan kära ni.

Först av allt vill jag börja med att önska Er alla en riktigt God Fortsättning.

Här på bloggen kommer dagens inlägg att handla om min och min familjs mysiga julfirande. Som så ofta så startade min lillejulafton med en tur ner till sjön.

Jag måste fråga, är det egentligen bara vi här nere i södra Sverige som firar lillejulafton? Är det bara skåningar som kallar dagen före julafton för lillejulafton? Den där dagen som i mångt och mycket nästan är mysigare än alla de andra juldagarna. Dagen med mest och störst förväntningar.

I år på lillejulafton så samlades min familj hemma hos oss i Gyllebo strax efter lunch, där vi började med lite ”gott och mys” framför TV:n.

Sedan avlöstes olika julklappslekar och julspel varandra i en jämn ström.

När mörkret föll och våra magar började kurra då var det dags att plocka fram lite mat. Men det blev ingen traditionell julmat den här dagen, utan barnvänlig tacos med glass till efterrätt.

Under kvällens lopp dök det upp lite olika små klappar till Scott och Nicolaj. Det var paket som Tomten varit och lämnat i Gyllebo i förväg. Tomten hade inte riktigt plats för alla paket i sin säck, och nästkommande dag skulle han ju till Tomelilla där Scott och Nicolaj då skulle fira julafton.

Efter en mysig lillejul så drog sig alla tillbaka till sina små krypin. Både gästhus och gästrum var fullbelagda och det kändes fint att ha dem alla kvar här på julaftons morgon.

Efter en rejäl julfrukost åkte lite klappar fram igen. Verktygslådan som Scott fått, fick invigas och fågelholken färdigställdes.

Vid lunch for vi alla på olika håll och andra julfirande.

Dagens citat:

Vi öppnar boken, sidorna är tomma. Vi fyller själva på med ord. Boken heter ”Möjligheter” och första kapitlet är Nyårsdagen.

Idag ska jag göra något som jag alltid gör på just nyårsdag. Jag ska säkerhetskopiera mina foto för det gångna året till ett par externa hårddiskar. Kanske något för just dig att ta efter…

Hur som helst – ha en fin första dag på året.

Kram från mig.

Dela gärna

6 reaktioner på ”Så mysig lillejulafton.”

  1. God fortsättning på det färska nya året! Hoppas ni hade det precis så som ni ville ha det i går.
    Jag har fåt en flunsa rätt så drygt får jag säga. Mysigt ni hade det på lillejul och jag tror nog inte det bara är här som man kallar den så. Jättefint foto på dig och din dotter där vid bordet ni är så lika. Dagens citat från dig är ju bara så bra.
    Ha en fin nyårsdag. Kram utan virus/MH

  2. Jag är ju skåning och säger lillejulafton. Svärsonen som är smålänning säger lillejul. Uppåt landet säger de väl uppesittarkväll?
    God fortsättning på 2023

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen