Så härligt mycket vatten.

Hej hej

Jösses så mycket vatten det är nu överallt.

Alla små bäckar, alla vattendrag och till och med hagarna är översvämmade nu.

Ja, till och med i sjön tycks det vara hur mycket vatten som helst nu. För att ta sig ut på bryggan,  så måste man nästan vara en skicklig längdhopperska, vilket jag förstås inte är. Men varje morgon chansar jag ändå och tar ett jätteskutt för att komma dit ut.

Jag älskar att det är så mycket vatten överallt (utom det där vattnet som just nu översvämmar våra tomter på Dodevägen, men det är en historia för sig själv) Mycket vatten betyder ju att vi har råd med en torr, solig och härlig vår och sommar. Hoppas kan man ju alltid, eller hur!

Med bara en vecka kvar av februari månad nu, så tycker jag onekligen att det hörs väldigt mycket vår i skogen. För varje morgon så är det som om någon ny liten fågel ansluter till fåglarnas vårkör.

Just den här morgonen var det ingen sjungande fågel jag la märke till. Nej, det var spillkråkans karaktäristiska trummande. Det där särskilda hackandet som kan höras på flera kilometers avstånd, sådana här tidiga morgnar i Gylleboskogen. Åhhh, vad jag älskar just det ljudet.

Ja, det är nog många av skogens invånare som älskar att det är mycket vatten överallt. Vatten –  det är ju livet det.

Dagens citat:

Det som gör livet så värdefullt är att det aldrig kommer tillbaka.

Vi borde alla vara en smula mer rädda om oss själva, varandra och om naturen vi ska leva i.

Ha det fint, kram Annika

Dela gärna

About The Author

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen