Pyssel och milt väder.

Hej hej

Jösses så milt och varmt väder vi fick efter säsongens första snöperiod.

Med drygt åtta grader i luften så fanns bara en liten svag is kvar vid bryggan och vår isvak var så gott som nästan borta.

Den senaste tiden har vi kunnat höra hur gässen i sjön kacklat och skrikit nätterna igenom. Jag kan faktiskt inte riktigt påminna mig om att de fört så mycket oväsen tidigare år. Kanske har de blivit för många och därigenom fått det lite för trångt, så de nu måste kivas och bråka om platserna…? Ja, ett farligt kackalorum har det i alla fall varit.

Den senaste tiden har det mest varit grått och småregnigt, fast en tidig morgon kikade solen fram för ett ögonblick och det blev så fantastiskt fint.

För ett tag sedan så sov mina små barnbarn över hos oss. Det var så mysigt när de båda pojkarna, sömndruckna, kom tassande i sina pyjamasar. Långt upp på förmiddagen gjorde vi inte mycket mer än pysslade, åt frukost och hade det härligt tillsammans.

Och så här i juletid så är det väl extra viktigt att tänka lite extra på att ge barnen sin tid och sin uppmärksamhet.

Dagens citat:

Hårda tider skapar starka män, starka män skapar goda tider, goda tider skapar svaga män och svaga män skapar hårda tider.

En evig rundgång…

Viktigast är att ge barnen kärlek, pojkar och flickor, ge dem alla kärlek.

Ha det fint.

Annika

Dela gärna

4 reaktioner på ”Pyssel och milt väder.”

  1. Ja riktigt milt men lite kyligare ska komma och hårda vindar vilket jag ogillar starkt. Kanske en och annan snöflinga kan komma återstår att se. Djuren blir nog lite lurade av det milda vädret därför gässen kacklar extra. Mystik över dina foton så vackra. På tal om djur älskar ju de alla i vår fina natur nä inte möss och råttor det har jag svårt och gilla, För nån vecka sen upptäckte jag en liten nyckelpiga som sprang runt på instrumentpanel i bilen, och i går en till så nu är de kompisar. Jag funderar på vad ska den leva av i bilen jag la in en liten kvist med murgröna. Den kryper ner vid fläkten när jag kör sen kommer den upp igen, det är mina lyckopigor. Underbart med de små man blir så glad av att va med dom.
    Ha en fin torsdag, julen knackar på dörren. Kram/MH

    1. Min mamma hade en väldig fobi för både möss och råttor. Det var de värsta djur hon kunde tänka sig. En gång när jag var liten så fångade jag en råttunge, men min mamma hotade med att flytta om jag inte släppte ut råttan, och så fick det bli… råttan åkte ut i skogen och mamma stannade kvar. Såååå gullig historia om din nyckelpiga.

  2. Väldigt mörkt och grått. Vi parerade in vårt julbad den bästa dagen. Hörde det talas om en liten storm nu igen. Visst blåser det, men inte storm här iallafall.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen