Luciamorgon med vinden vinande runt öronen.

Hejsan.

På Luciamorgonen vaknade jag upp till en stormig dag. Utanför husknuten blåste det en iskall nordostlig vind. Jag och min badkompis hade bestämt oss för ett Luciadopp, och har man bestämt, så har man, då kan inget busigt väder stoppa!

Vid bryggan låg isen ännu kvar, men den sista snön yrde runt i vindens virvlar.

Att fira Lucia med någon som skulle kunna vara ”min syster i galna upptåg”, det gjorde att vi båda höll värmen helt utan problem. Tack Tina för ditt fina lussande för mig♥

Och är det sant att skratt förlänger livet, ja då la vid nog till många år till våra båda liv den där gråa Luciamorgonen.

Något som blivit väldigt populärt för barn nu i juletider, det är att sätta upp en ”Nissedörr”. När mina barn var små så kämpade jag på med att göra julkalendrar med små paket i, men jag måste säga att det här med ”Nisse” är sååå mycket roligare.

Hemma hos min dotter Amanda har det såklart flyttat in en Nisse i år igen.

Ja, ni kan inte ana vad den där Nisse kan hitta på för hyss… En natt hade han tex stulit en penna och ritat en mustasch på den sovande lille Nicolaj.

Barnasinne är bra att ha, för både stor och liten.

Fast när hela tornet av lego kapsejsar, ja då är det en farlig tur att grabben har en mamma med en ängels tålamod. För just tålamod, det har min dotter Amanda en stor portion av.

Dagens citat:

Lever jag verkligen. Eller lever jag bara?

Lev lite extra så ofta ni kan.

Ha en fin dag. Annika

Dela gärna

4 reaktioner på ”Luciamorgon med vinden vinande runt öronen.”

  1. Vi ska ta vårt julbad idag. Vinden viner här också och det är gråare än grått.
    B7 har byggt torn av Duplo som är ca 180 cm höga. Fyra eller fem stycken. Ingen får röra dem. Men till jul ska de demonteras, kan höra hur ilsken han kommer att bli. Snart 3 1/2 och långt ifrån den ängel han ibland ser ut som.

  2. Vilken fin lucia så mysigt där i vintermorronen. Fint med en sådan vän du har betyder mycket. Nä vilken busig Nisse som ritat på en sovande Nicolaj. Amanda har jag ju träffat, verkar så jättetrevligt, önska henne en fin jul. Barn är väl underbara de visar precis hur de känner.
    Må väl. Kram/MH

    1. Jag är väldigt glad att ha en så fin vän som T♥. Och ja, barn är verkligen underbara. Ja, det minns jag att du träffat min Amanda, hon är en varm och go tjej, och jag ska absolut hälsa henne. Kram till dig.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen