Påskdagar i det vildas tecken.

Hej hej

I söndags lämnade vi Österlen för att fira de sista påskdagarna i glada vänners lag. Vi åkte till Eriksbergs safaripark i Blekinge, där vi checkade in i Jägarvillan. I den mysiga lilla stugan fanns fyra rum och där kunde vi husera lite som vi ville.

Vår plan var att börja med en ”gofika” vid utsiktsplatsen inne i parken. Fast pga av risken med svininfluensan så fick vi stanna vid entrén och äta vår medhavda matsäck där. Det fungerade alldeles utomordentligt det också!

Sedan var det dags att ge oss in och möta allt det vilda i parken. Det första vi mötte var en vild gris som inte fastnade på min kamera. Fast det gjorde inte så mycket för just grisar har vi ju ganska nära inpå oss här hemma ändå. Sedan kom ett helt gäng med dovhjortar och mufflonfår i en salig blandning.

På en tuva i en våtmark låg en vacker trana och ruvade. En bit bort gick (vad jag antog att det var) hennes äkta man och samlade in mat åt dem. Tranorna är spännande fåglar. Det sägs att den röda fläcken på tranans huvud blir större eller mindre beroende på fågelns humör. Det röda området är blod som syns eftersom tranorna är skalliga och  inte har fjädrar just där.

Sedan gjorde vi ett kort ”bensträckar- och kissestopp” vid utsiktsplatsen vid Mahraviken.

När vår färd gick vidare så mötte vi de vackra visenterna.

Kanske är just denna art den som jag tycker är mest spännande att få se. De är så otroligt vackra på sitt lite fula vis. Nästan som ”Odjuret” i ”Skönheten och Odjuret”. Vi hade turen att se dem flera gånger på vår rundtur.

Vi fick även se de lite skyggare kronhjortarna som stod på håll och blängde på oss. På ett fält gick davidshjorten med sina tjocka horn och sin söta fru.

Sist ut mötte vi de gulliga mufflonfåren, och förmodligen fick vi se parkens yngsta invånare. Skyggt gömde det lilla lammet sig blygt bakom sin mor.

Nöjda åkte vi ut ur parken för att samlas i vår lilla stuga och för att ta en drink före maten och bara umgås.

Efter en fantastisk middag tassade vi ut till den varma poolen utomhus innan vi kröp ner i våra sängar.

Efter en härlig törnrosasömn och en god hotellfrukost var det dags att checka ut och bege oss mot Österlen igen.

Tack Stefan och tack ”gänget” för en sååå mysig helg♥

( okejdå…. lite, pyttelite lik Clintan var du här Stefan …. fast helt ärligt… mest liknar  du ”Hebbe lelle” tycker jag 🙂 ♥

Dagens citat:

Det finns inget som slår ett gott skratt och vänners kärlek.

Fler inlägg från Eriksberg hittar ni här:

På Eriksberg med våra hundar.

Glampingäventyr

Vilthägnet för oss själv.

Ha det fint

Annika

Dela gärna

4 reaktioner på ”Påskdagar i det vildas tecken.”

 1. Åh ditt ögonlock, det får nog de flesta inte sant men så klart inte så skönt om det skymmer synen. Går säkert bra för dig, håller tummarna och lycka till!
  Vilken fin park och intressant läsning det med tranan visst jag inte och Davidshjorten vad kommer det namnet av? Mysigt med utflykter.
  Ha en fin helg. Kram/MH

  1. Ögonlocket skymmer en del av pupillen och påverkar min syn mer och mer. De brukar ha sånt ”klödd” när jag är på undersökning och försöka tejpa upp det och fäster tejpen långt upp i håret…. Av kosmetiska skäl hade jag nog inte brytt mig om att göra något ingrepp. Davidshjorten kallas också för ”kinesiskättad hjort”, mer än så vet jag inte. Hoppas du har en fin lördagskväll.

 2. Nog är det olika hur man uppfattar likheter😅
  Vilken mysig helg ni kom ut på! Svininfluensa? Hade de det där? Inte hört något om det på länge!
  Trevlig lördag!

  1. Ja, man kan se likheter på helt olika sätt. Nej, men de var rädda för att få svininfluensa. Det kan nämligen finnas i vår mat, och om vi tappar eller kastar i naturen så sprids det till deras vildsvin. Även här hemma står det skyltar om det på många rastplatser. (Vi människor blir inte smittade, bara grisarna.) Ha en fin lördag du med.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen