Så fint initiativ för våra vilda bin.

Hejsan.

Påsken är förbi, och vi har haft en så mysig och härlig helg. På långfredagen startade vi med att samla familjen till årets första grillning. Jag var lite lat och kameran kom tyvärr inte fram alls under kvällen. Men vi hade så mysigt med barn och barnbarn. Vi åt, vi letade efter gömda ägg och tiden gick ju alldeles för fort.

På påskafton var det dags för oss att köra en runda och kika på konst. Det hör liksom till att göra det när man bor på Österlen. Vi hade bestämt oss för att besöka en enda och noga utvalt konstutställning – Sköllengårdens Gårdshotell.

Första lilla konstnären vi kom till var ”Art By Lind” av Jenny Lind. Jenny var skolkamrat till min dotter Andréa, så jag känner henne sedan länge. Hon är en naturbegåvning och hennes akvareller är verkligen så fantastiska.

Såklart köpte vi en av hennes konstverk. Och när Stefan fick välja så blev det den med hjortar på, den är så himla fin. Jag själv hade nog inte kunnat välja, för jag tycker att de är lika underbara allihopa.

Är ni sugna på att se mer av Jenny och hennes konst, eller kanske söker ni efter hennes kontaktuppgifter då kan ni klicka HÄR.

Efter att ha tittat på Jennys konst, så kom turen till min fina vän Tinas fotoutställning. En utställning som hon döpt till ”Förundran”. Hon har en massa underbara foton från vårt vackra Österlen. Eftersom vi ibland varit tillsammans då hon fotograferat sina naturmotiv så minns jag några av hennes motiv mycket väl. Vi har ju fotointresset gemensamt – hon och jag. Det vackra med Tinas fotoutställning är att hon gör det för att samla in pengar för att rädda våra vilda bin. Genom Naturskyddsföreningen har hon en insamling  för våra pollinatörer. Ett behjärtansvärt initiativ♥

För att stötta Tinas insamling så valde jag att köpa en bok som heter Binas Hemliga Liv av Thor Hansson.

Kanske vill någon av er också stötta Tinas insamling för våra vilda bin – då hittar ni insamlingen HÄR.

Själv ska jag hålla mig i stillhet i nästa vecka så då kommer min bok nog väl till pass.

Så här efteråt så skäms jag nu lite eftersom jag inte tittade så noga på den tredje utställaren på Sköllengården… men jag lovar göra bot och bättring till nästa år…

Dagens citat:

Ingen ångrade någonsin att han gjort gott.

Jag önskar er en härlig fredag.

Annika

Dela gärna

4 reaktioner på ”Så fint initiativ för våra vilda bin.”

 1. Den boken är svår för många att läsa. Själv har jag inga problem att läsa baklänges. Har du?
  Nu ska vi strax köra till hemstaden för att träffa lilla barnbarnet. Mest fokus på storebror får det väl bli. Och så ska vi se om vi kan hjälpa mamma deklarera. Hon sålde sin koloni i höstas, så det är det som krånglar till det.
  God fredag!

  1. Det ger sig om jag kan läsa, men jag tror nog att det ska gå bra. Jag deklarerade husförsäljningen i pappas dödsbo igår. Bara man har tagit fram alla siffror och uppgifter så är det ändå ganska lätt. Använd blankett K5 och resultatet ska in i deklarationen sen. Mysigt med barnbarn. Ha en fin fredag och kram.

 2. Vilka fina fototavlor din goda vän Tina åstadkommit, eloge till henne. Vacker kappa/klänning hon har på sig också. Gillar tavlan Stefan valde. Vi har också konst hos oss, det är två av våra barnbarn som tecknar och målar. Åh ska du va stilla Annika är det ögonen som ska fixas med, oavsett så önskar jag lycka till.
  Ha en strålande och solig fredag. Kram/MH

  1. Ja, Tina är verkligen något alldeles extra, en fin vän som jag värderar väldigt högt! Man har länge velat göra ett ögonlockslyft på mig eftersom det skymmer mitt synfält, men jag har varit lite rädd och inte tyckt att det var så viktigt. Men nu kom det på tal igen och nu känner jag att jag kan vara redo för det. Det har även börjat påverka så jag får huvudvärk eftersom jag spänner pannan omedvetet. Alltså inget med själva ögonen utan mer en kosmetisk sak. Det lär vara en enkel operation, men jag bör nog hålla mig i stillhet, framför allt kommer det att bli svullet och blått i någon vecka. Jag önskar dig också en fin fredag och stor kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen