Trädgården i närbild.

Hej hej

I onsdags vaknade vi upp till en fin och solig dag. Det var kallt som tusan, men solen väckte vårkänslorna rejält.

Stefan skulle på kontroller hos sin läkare i Lund, och jag passade då på att ägna tiden åt lite trädgårdsarbete.

Hundarna följde glatt med mig ut. Ibland stänger vi av halva trädgården för att de inte ska kunna springa på hela tomten och skälla. Nu på våren är de alltid lite extra på sin vakt och ”alarmerar” så fort någon inkräktare (enligt deras bedömning) närmare sig ute på vägen. För deras egen skull så låter vi dem inte stå där och skälla i tid och otid, det blir enbart stressande för både dem själv och för oss.

När jag låg och rensade ogräs, så fick hundarna såklart vara med mig. De vill ju alltid vara där vi är.

Många vårblommor hade börjat kika upp. Det var kungsängslilja, backsippa och pion. Livet är ganska behagligt när man ligger med näsan mot jordklotet och drar bort det där första frodiga ogräset.

Magnolian hade fått svällande, rosa knoppar och trädgårdens enda kejsarkrona hade en stark odör av cannabis.

Inne på sängen låg våra båda katter och sov som stockar precis hela dagen. När kvällen kom så väntade musjakt på ”paret katt” och sängen intogs istället av hundarna. Jag tänkte tillbaka på tiden då vi hade våra stora hundar. De fick minsann aldrig sova i vår säng, men nu har det blivit lite andra regler. Småhundarna badar betydligt oftare  och jag tycker nog att det känns enklare att tvätta sängkläder nu när det bara är jag och Stefan i huset. Enda negativa är att man ibland kan få det lite trångt, men det är så mysigt att ha dem alla så nära.

Med åren blir man nog också lite mindre noga och tar allting med lite mer ro. Trädgården får bli som den blir och ibland har jag betydligt viktigare saker för mig än att städa och byta lakan. Sånt kan man alltid göra ”nästa dag”.

Dagens citat:

Ägna inte för mycket energi åt sånt som inte ger energi tillbaka.

Saker som ger mig energi är familj och vänner, husdjuren, trädgård och natur. Vi är alla olika, så kanske är det helt andra saker som ger dig energi. Är städning en hobby, så självklart så ska man ägna sig åt det.

Må fint.

Annika

Dela gärna

6 reaktioner på ”Trädgården i närbild.”

 1. Underbara bilder. Vårens blommor väcker en till liv. Här snöar det igen. Suck! Jag håller med dig om man inte ska ägna energi på sånt som inte ger energi tillbaka. Fast ibland kan ett nystädat hem med ren bäddad säng ge lite energi. Fortsätt njut av trädgård, husdjur och vårsol. Kraaaam Pia

  1. Jag håller med, ibland är det underbart att storstäda och sedan njuta av det, men ibland är det motigt när det är ett tvång. Vi har kallt idag, även om solen kikar fram. Stor kram.

 2. Nej, städning är ingen hobby. Det skjuts ofta upp för att ”viktigare ” (läs roligare) saker dyker upp.
  Jaså, de luktar cannabis. Det vet jag inte hur det luktar. Vi hade mängder av sådana i förra trädgården, men minns inte doften.
  Hoppas allt var bra med Stefan! Här mår vi som vanligt, men det känns lite oroligt att jag inte ska vara hemma i veckan. Jag ska till Mellan och hjälpa till med bebis och tvååring!🥰
  Trevlig söndag!

  1. Allt var bra, bara lite ålderskrämpor som hör till. I Kanada är cannabis lagligt, så när jag var där kände man ofta doften när man var ute och gick. Jag tycker att kejsarkronan luktar nästan likadant. Var rädda om er och en stor kram.

 3. Nä städa är väl ett nödvändigt ont men ack så härligt när det är gjort. Men vi som valt husdjur kan inte ha de så perfekt valet var enkelt djuren ger så mycket kärlek tillbaka.
  Det är magiskt vackert i naturen, sen när skogen är alldeles grön i olika färger det är mäktigt. Gäller att njuta av livet.
  Kram/MH

  1. Städning kan vara tillfredsställande ibland, men när det är ett tvång, då är det verkligen inget kul, och ja, jag väljer hellre husdjur än ett välstädat hem. Kram kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen