Nej till gruvor på Österlen.

Hejsan

Det är sällan jag skriver om politik eller hur vårt land styrs här på bloggen. Sådana samtal ska skötas öga mot öga. Med respekt och artighet. Av människor som sitter på fakta och inte på en massa skitsnack helt utan källkritik.

Men jag kan inte låta bli att få ont i magen över det hot som vilar över vårt underbara Österlen. Hotet om en gruvdrift i vår Änglamark.

Idiotiskt ålderdomliga lagar, som gör det möjligt för utländska lyckosökare att komma hit och göra vad de vill. Ja precis så känns det.

Det var i somras det stod klart vad som hotade vår bygd. Ett första protestmöte hölls och jag var på plats med min kamera. I inlägget Rör inte vår Änglamark kan ni läsa mer från den kvällen. (dock fungerar inte länken i det gamla inlägget. En ny finns här längre ner)

Nu finns det en sida där man kan läsa mycket mer om den hotande vanadinbrytningen och även senaste nytt om vad som fortlöpande händer. Jag har såklart skrivet på protestlistan. Vill just du också stötta genom att sätta ditt namn på listan så hittar du den här: vetonu.se

Jag värnar om mitt Österlen. Om vår natur, vår landsbygd. Jag vill ha odlad åkermark och friskt vatten att dricka. Jag vill att vi ska vara rädda om vår Änglamark. Så ”fuck you” Scandivanadium och Bergstaten.

Dagens citat:

Sanningen kommer att göra dig fri, men först kommer den att göra dig förbannad.

Må väl och kämpa för något gott.

Kram Annika

 

Dela gärna

2 reaktioner på ”Nej till gruvor på Österlen.”

  1. Oj.. jag hörde om det på tv och tycker som du, men sedan vet jag för lite om vad det är för gruvor och vad man ska använda det man hittar till. Tänker på hur det var när vi röstade om kärnkraften. Många ville ha men ingen ville ha avfallet nedgrävt där man bor eller där det är säkrast. Som sagt är för lite insatt för att skriva på listor.
    Var det inte ett metalliskt grundämne, vanadin som man ska använda för att kunna lagra energi i tex. vindkraft. Jag läste också att det inte skulle förstöra marken på sikt. Det låter ju bra. Ja fast jag vet så lite. Jobbigt att behöva tänka på hur vår jord ska räddas på bästa sätt. Man skulle gärna velat slippa tänka på det. Kraaaam Pia

    1. Jag förstår att du inte är insatt i ämnet såklart Pia. Jag ska inte ge mig in i en lång debatt, men för mig är det galenskap. Vi får alla bara göra så gott vi kan och det vi tror är bäst. Kram på dig

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top