När alarmet ljuder klockan fyra.

Hejsan.

Efter att ha haft en helt ledig söndag, så orkar jag kanske skutta upp ur sängen riktigt tidigt någon morgon i denna veckan också.

Förra veckan var jag ganska trött, men en enda dag vaknade jag ändå upp och kände mig pigg som en mört när klockan ringde redan klockan fyra på morgonen. Fort hoppade jag ur sängen för att jag inte skulle hinna ändra mig, och trampade ner till sjön på min gamla cykel.

Morgonen var alldeles magisk. I luften var det rejält kall och det var nästan snudd på minusgrader, medan det i vattnet nära nog var 16 grader varmt.

Ångan steg ifrån vattnet. I skogen på andra sidan sjön skällde ett rådjur irriterat och i vattnet vid det gamla nerfallna trädet plaskade ett stort djur runt, ett djur som jag nästan är säker på var ”min” utter.

När solen sedan bröt igenom dimman och flödade ut över vattenytan som ett stort varmt eldklot, då var det dags för mig att bege mig hemåt igen. Plikten och jobbet kallade.

Kanske finns orken att stiga ur sängen vid fyra snåret även den här veckan…

Dagens citat:

Att komma ut i naturen är ibland som att träffa en kär gammal vän. En sån som påverkar väldigt mycket och kräver väldigt lite.

Att ställa klockan på ringning redan klockan fyra då och då kan vara såååå värt det lilla obehag det medför att vakna upp ur sin skönhetssömn och krypa ur sängvärmen.

Kram på er, Annika

Dela gärna

2 reaktioner på ”När alarmet ljuder klockan fyra.”

  1. Ställa klockan på 4, det skulle jag aldrig göra!
    16 grader var det i vår sjö också i fredags. Vi hade bestämt att bada kl 8, en jobbarkompis till badkompisen hade ringt lokalradion, så vi fick sällskap av en ung kille. Vi badade alltså i direktsändning…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen