Maskrosor och bin, boktips och valpkurs.

Hejsan.

Det är den här tiden nu, rapstiden. Tiden du sociala medier översvämmas av gula rapsfoto och ibland av vilda människor som trampar ner bondens gröda. Men allt gult är inte raps…

En del gult är istället maskrosor. En lite mindre populär växt för oss människor, men säkert underbar för alla bin.

Av maskrosor kan man göra starkt och gott vin. För många år sedan plockade vi flera hinkar fulla av maskrosor åt min svärfar som han sedan bryggde vin på. Fine Nils är sedan länge borta, men än finns lite vin på en flaska kvar. Det där vinet dricker vi ibland, bara en liten smutt och endast vid högtidliga tillfällen.

I veckan har vi haft avslutning i valpkursen. Penny skötte sig väl ganska skapligt, förutom då hon argsint försökte äta upp en annan kurskamrat, detta trots att hon var minst i klassen… Goa, fina Penny – hon kan minsann många konster den lilla hunden (även om alla inte är sådana som jag önskar att hon kunde)

Så vill jag avsluta med ett litet boktips. Boken heter Sista sommaren av Eleonore Holmgren, och är en varm och lättlyssnad bok som bara ger en mysig känsla.

Dagens citat:

Tänk två gånger innan du agerar: inte allt du vill ha nu är vad du vill ha för livet.

Inte lätt att välja vad man vill för ett helt liv…

Ha det bäst och kram

Annika

Dela gärna

2 reaktioner på ”Maskrosor och bin, boktips och valpkurs.”

  1. Jo jag älskar maskrosen, den är så vacker och varför är den egentligen så hatad? jag vet den sprider sig lätt men vilken växt gör inte det. Se den där gula fina blomman på ett helt fält visst är det vackert. Vi människor har rätt mycket regler egentligen ett problem som inte finns, ja det är säkert jag och en handfull till som gillar den gula soliga växten. Så stor minstingen blivit de går fort, alldeles är fort. Boken ser trevlig ut fotot är talande ser ut att ge lugn och ro eller kanske tvärt om, då får jag slå en koll på den. Jag gillar Karin Brunks otroligt bra böcker man känner ju igen orterna hon skriver om.
    Må väl/MH

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen