Minus femton och ylletvätt.

 

Hej

Även om jag förstår att jag inte direkt tillhör majoriteten, så kommer jag att fortsätta att älska vintern med snö, frost och kyla.

Det finns vintrar då vi knappt fått någon snö alls, och då brukar jag med ett styng av avundsjuka tänka på de mer lyckligt lottade norrlänningarna.

Men för några dagar sedan kändes det nästan om som Norrlandsvädret kommit hit för att pigga upp oss skåningar. Med minus femton grader och en strålande sol så njöt i alla fall jag i fulla drag.

Den morgonens bad var nog det kallaste jag hitintills upplevt (i luften då alltså – i vattnet var det ju plusgrader). Men med bra utrustning och god planering efteråt, så tog det inte lång tid förrän blodet rusade i blodådrorna och kroppen kändes varm igen. En ny sak i min utrustning är ”neoprenbadskor”. Det var efter att en morgon nästan frusit fast med fötterna i bryggan, som jag tänkte att det nog kunde behövas. Och faktiskt, det där var en bra investering, nästan så det kändes som lite fusk… 😉

När solen steg så kändes det som om jag fick massor av pyttesmå istappar i näsan. Andedräkten bildade rimfrost i halsduken och varje gång jag skulle ta en bild blev fingrarna stelfrusna. Men det var så friskt och härligt och allt det vackra tog nästan andan ur mig.

För någon dag sedan passade jag på att rengöra min ylletröja ute i snön. Det lär vara både skonsamt och bra för stickade ylleplagg att rengöras i snö. Mattor går också, med fördel, att tvättas när det är kallt och snö.

Så blev Stefan äntligen tagen på allvar av sjukvården. Han blev till sist inlagd på sjukhuset i Lund där omfattande undersökningar gjordes. Man konstaterade där att han hade hjärtflimmer, så han fick en del ändringar i sin medicinlista. Nu är han åter hemma, och vi håller tummarna för att han snart ska må bättre och bli sitt vanliga jag igen. Några som blev extra glada när han kom hem var alla hundarna.

Någon som också blev glada var såklart jag, men även min badkompis T tror jag. Ordningen blev återställd, och vi fick goda frukostar efter baden igen. Ja, vi har det verkligen lyxigt vi ♥

Dagens citat:

Lycka är ett val, inte ett resultat. Inget kommer att göra dig lycklig förrän du själv väljer att bli lycklig. Ingen person kommer att göra dig lycklig såvida du själv inte väljer att bli lycklig. Din lycka kommer inte till dig. Den kommer från dig.

Ha en riktigt härlig söndag.

Annika

Dela gärna

6 reaktioner på ”Minus femton och ylletvätt.”

  1. Det har varit vackert i naturen nu är mycket svart och grått. Naturen är vis vi behövde all denna snö och kylan. För mig var det för kallt men jag höll mig inomhus och unnar alla de som är ute i den fina naturen. Nu töar det men är minus i vägbanan var så halt i gårkväll vi körde i 40 hem från Sankt Olof, farligt det där med svart asfalt bättre med vita vägar då. Så skönt mannen din är hemma och fått den vård han behövde.
    Ha en fin söndag. Kram/MH

  2. Det var ju för väl att de gjorde något ordentligt med Stefan. Hoppas han piggar på sig snabbt nu då!
    Mattor tvättar vi i snön, det fungerar bra. Yllekläder visste jag inte 🤗

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen