En svart-vit värld.

Hejsan.

Efter frost kommer töväder – alltid!

Den kalla och vintriga perioden övergick så sakta till mildare väder. Dock frös det på under nätterna så vi fick behålla både vår isvaken och snön i ganska många dagar.

Efter den där vackra ”blå timmen” som brukar föregå gryningen, så förvandlades allting och det kändes som om vi befann oss i en gammaldags svartvit film.

Om inte Tina haft sin vackra röda, stickade tröja på sig den dagen, så hade jag nog nästan trott att bilderna kom från en Helan och Halvan film, då allting bara var svart och vitt.

Hemma vid fåglarnas foderplats har det varit en strid ström av matgäster, allt sedan vintern kom.

Det har varit småfåglar i stora flockar, men också lite större, klumpiga koltrastar som försett sig med diverse godsaker. Jag älskar särskilt koltrastarna, de är så roliga när de kivas och tetas med varandra om äpplena som vi kastat ut till dem.

Trots töväder så låg det ännu snö kvar på graven i Brösarp. Jag stannade till där en eftermiddag och tände ett ljus i gravlyktan. Det känns så fint när jag vet att det brinner där på mina föräldrars grav, särskilt nu i juletid.

Julbaket fortsatte här hemma, och ett par mjuka kakor med saffran och en skvätt rom i, spred en underbar doft i hela huset.

I morgon kommer två favoritkillar hit till oss. Kanske ska vi spela spel, det gillar både Scott och jag, även om det oftast blir jag som förlorar.

Dagens citat:

Skäms inte om du är en dålig förlorare, de flesta förlorare är dåliga…

Jag förlorar gärna i spel, bara jag istället har tur i kärlek.

Ha det gott, Annika

Dela gärna

4 reaktioner på ”En svart-vit värld.”

  1. Här ligger lite snö kvar speciellt det som de lagt i hög men den är ju svart nu. Ser inte ut som vi får en vit jul. Underbara foton, gillar också koltrasten den kan verkligen sjunga. Men hur är det finns egentligen gråsparven nån sa för många år sen att den var utdöd? så dessa du har är björktrast eller pilfinken? Ja så kul med spel jag brukar sällan vinna över mina små, har köpt lite spel i julklapp till mina det tycker jag är så trevliga klappar det också en del böcker. Mums vilka goda bakverk du gjort. Ha en fin tredje advent snart så knackar tomten på dörren.
    Kram/MH

    1. Nej, någon vit jul tror inte jag heller att vi får i år. Sååå härliga klappar du köpt åt dina små. De fåglarna på bilden är mycket riktigt pilfinkar. Min pappa sa alltid att gråsparven var väldigt sällsynt, och så är det nog. Ha en fin tredje advent och kram.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen