Ljusa sommarmorgnar.

Hej hej

Det är likadant för mig, varje försommar  – jag brukar bli så trött och sömnig. I takt med att dagarna blir längre så blir jag också tröttare. Kanske är det för att soluppgångarna blir tidigare och tidigare och för att då hinna med våra gryningsdopp så måste vi också sätta klockorna på ringning allt tidigare.

Den senaste tiden har vi inte heller haft möjlighet att ses vid vår brygga lika ofta som vanligt. Det är ju så, ibland kommer annat i livet emellan. Men en morgon strax innan jag åkte iväg till Polen med min dotter, så hann vi träffas på vår brygga, jag och min vän. Ja, och som alltid så fick vi en fullständigt sagolik morgon tillsammans.

Morgonen var helt lugn och stilla. Fåglarna sjöng alldeles öronbedövande högt, och när solen steg upp ovanför trädtopparna så blev allting helt rött på himlen. Det var bara så vackert.

Kanske var bokskogen som allra vackrast också just den här morgonen. Färgen i skogen var ljust limegrön och ännu släppte trädens lövverk igenom väldigt mycket ljus.

Ja, vad gör det att jag ofta blir lite trött av mina tidiga sommarmorgnar här vid bryggan. Varenda morgon här är ju som en vardaglig gåva, helt utan ett öres kostnad.

Dagens citat:

Om en person inte håller samma takt som sina medmänniskor beror det kanske på att hon hör en annan trumslagare. Låt henne följa den rytm hon kan höra, oavsett vad man tycker om det eller hur långt bort den är.

Ha en fin fredag

Annika

Dela gärna

6 reaktioner på ”Ljusa sommarmorgnar.”

 1. Underbart är kort heter det ju ligger nåt i det, gäller fånga dagen, den är en gåva till oss. Bara att vakna till ännu en ljuvlig och fin soluppgång och som du säger det är gratis.
  Jättefina foton som alltid. Finns inget som slår en vandring i vår vackra natur, gick några kilometer i Simrishamns stad i går, visst är det annorlunda, asfalt trottoarer bilar hit och dit, nä jag är en landsortsmänniska ut i fingerspetsarna där var där jag föddes och växte upp bland djur och natur vilken gåva jag fick och har följt bara i en helt annan ort. Nu har vi fått lite regn tack för det.
  Ha en fin kommande helg. Kram/MH

 2. Stannar du uppe sen? Jag tycker det låter jättejobbigt att gå upp så tidigt.
  Hur många grader är det i sjön nu? Vår hemma höll 22 grader i tisdags tidig eftermiddag.
  Vi är på plats igen, åtminstone en vecka framåt.
  Trevlig fredag!

  1. En dag klarar jag utan sömn på natten, men det brukar inte bli någon sen kväll. Jag tror att vi har runt 20 grader nu, varmt och skönt är det i alla fall. Kram kram.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen