Dahliorna fick flytta ut.

Hej hej

Helgen innan jag skulle bege mig ut på en liten resa, så tyckte jag att det var dags för mina dahlior att få flytta ut i trädgården på riktigt.

Förra året hade jag dem i mina vintunnor utmed ena husväggen, men i år så hade knölarna blivit mycket större och jag tyckte att de krävde lite mer svängrum. Alltså blev det en lite större odlingsbädd där de alla skulle kunna stå tillsammans.

Liksom förra året, så hade jag förgrott knölarna i mitt orangeri. På så vis får plantorna ett par veckors försprång, och de blir även lite bättre rustade mot snigelangrepp.

Fast så blev jag ändå orolig. Nattfrosten kan vara lömsk. Alltså fick Stefan bygga ett litet tält med fiberduk om det verkar slå till och bli kallt igen.

Nu gäller det bara att vattna, bevaka de där lömska järnnätterna och se till så att jag försvårar för sniglarna att ta sig dit. Har jag tur så blir det många fina blommor även i år.

En kväll checkade jag in hemma hos min dotter Amanda i Tomelilla. Hon hade råkat ut för en anafylaktisk chock och legat inlagd över natten på akuten. För att göra en lång historia kort, så hade hon dessutom blivit felbehandlad i sitt akuta sjukdomstillstånd, och sköterskan gav henne på tok för mycket adrenalin. Enligt min veterinärdotter så borde den givna mängden räckt till en häst…. Att efter en sådan pärs vara ensam med pojkarna tyckte jag vore förskräckligt, så jag packade min tandborste och flyttade in till dem över natten. Vi fick en så mysig kväll tillsammans, Amanda, pojkarna och jag … men jag har verkligen börjat tappa tilltron på vår sjukvård…

Boktips

Jag har lyssnat på en ny ljudbok, ”Binas Historia” skriven av  Maja Lunde.  Det är en spännande roman som spänner över tre olika tidsåldrar, och som gör oss påminda om den katastrof som kan vänta om våra bin och pollinerar dör ut.

Dagens citat:

För att kunna känna sig älskad behöver man bli älskad för den man är, inte för det man gör.

Ha en fin onsdag.

Annika

Dela gärna

4 reaktioner på ”Dahliorna fick flytta ut.”

  1. Nä men så fruktansvärt och bli så felbehandlad för Amanda nog får de väl se till att göra rätt.
    För ett antal år sen hade vi en i vår familj som fick en sådan anafylaktisk chock i Malmö, han fick ta sig till närmsta bänk och sätta sig var så sjuk och folk trodde nog han var onykter tills där kom en hjälte och ringde ambulans, det är inget att leka med alltså. Bra och ha sin föräldrar som kan stötta upp. Otroligt viktigt det du tar upp med våra fina insekter, hos oss finns ett helt fält obesprutat för våra vilda djur, åh vad där kommit växter så många träd kan du tro, det är så vackert. Såg att ett ytte pytte träd tror det kan va ett äppelträd slagit sig ner hos oss. Jättefint foto på dig, och så bra dina ögon ser ut att ha läkt. Hälsa Amanda, förresten ar hon fått adrenalinspruta med sig hem?
    Kram/MH

    1. Ja, Amanda har nu en adrenalinspruta som hon alltid ska ha med sig, och även en utredning på allergimottagning väntar. Men jag håller med, sådana här misstag ska inte få göras. En läkare sa till mig att om hon inte varit ung och stark så hade hjärtat inte klarat en sådan pärs (det började ju att slå konstigt och hennes blodtryck sjönk ner till 69/38!!!) Mina ögon har läkt bra jag. Önskar dig en fin dag. Stor kram.

  2. Vilken tur att det gick bra med dottern, trots felbehandling! Ibland blir man mörkrädd. Såklart du åkte dit. Det hade definitivt jag också gjort.
    Nu ska vi köra neråt igen. God onsdag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen