Lingonsylt till stekt torsk … e de gott?

Kära Blogg
Idag var det friska vindar. Som tur var höll regnet sig borta när jag och Johnny sprang vårt gamla vanliga varv runt sjön. Men senare på dagen kom det några rejäla skurar. Bra för blommor och blader. Särskilt bra för den eländiga rosen som inte riktigt vet om den vill fortsätta leva eller bara ge upp och vissna ner.
Som vanligt gick jag min runda här hemma bland pelargoner och andra blomster och pratade kärleksfullt till dem. De mår bra av det, det är jag alldeles säker på … om inte annat, så mår jag bra av det.
Idag upptäckte jag att vår lilla blåmes som bosatt sig i en av fågelholkarna in mot Ursulas tomt, bar sig väldigt konstigt åt. Den lilla mesen satt utanför sin  ingång och vände och vred sig, fram och tillbaka. Egentligen var det kanske inget konstigt med det. Men när den bara fortsatte med sitt besynnerliga guppande i en hel evighet, gick jag ut för att inspektera det lilla fjäderfäet. Den lilla mesen verkade inte det minsta rädd, utan fortsatte bara med sin fågeldans. Ja, hur det nu gick för den lille fågeln vet jag inte riktigt, för jag hade ett viktigt möte på gång …
Det var fina, goa Monne och jag som ääääääntligen skulle träffas. Vårt mål för dagen var Hylkegården. Där firade de 40-års jubileum, något som jag hade missat totalt. Trevligt var det i alla fall. Vi skulle egentligen bara åka ut för att fika lite, men så råkade vi få syn på att de sålde kläder, kläder som vi bara råkade  prova, och tänk – de råkade passa helt perfekt. Såklart att jag behövde ett par vita sommarbyxor och Monne var i stort behov av en ny blus och ett linne.
Sedan var vi tvungna att koppla av lite i deras café. Där blev det vars en smarrig paj med sallad och en god dressing till. Härligt söndagsmys!
Efter att ha njutit av en rejält tilltagen paj, kan jag inte påstå att jag egentligen var i så stort behov av någon mer mat idag. Men för att inte vara taskig mot Stefan, som för ovanlighetens skull stod för matlagningen, så spände jag ut magen lite extra och satte i mig en rejäl portion stekt torsk också. Säga vad man vill om Stiffes kokkonster, men att tillaga fisk är han duktig på. Det blir visserligen lite kletigt och uppställt i köket, fast gott blir det.
Hmmmm  … passar det verkligen med lingonsylt till stekt torsk och remulad ???
Ha det gott och hejdå Bloggen.
 
 

 
Dela gärna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top