Ibland känns livet som en långpromenad med grus i skorna

Kära Blogg
 
Ja, morse kändes livet sådär lite motigt som det kan göra ibland.
Hela natten har jag vänt och vridit mig. Jag har vaknat och inte kunnat somna om. Det jobbiga med att inte kunna sova är det ögonblicket då man inser att man inte kommer att kunna somna. Fast till slut så somnar man ju ändå alltid och det måste jag ju ha gjort även i natt, för i morse när jag vaknade låg jag som en ihoprullad kanelbulle högst upp i min säng – i andra halvan låg katten Judith.
När jag låg där och drog mig lite extra och firade lördag, så hörde jag kräkljud ifrån hallen. Det var Johnny som tydligen inte mådde så bra. I går gjorde han ett makabert fynd i trädgården. En skelettdel som han noggrant gömt för något år sedan. Den smakade tydligen mumma för han gottade sig med den hela eftermiddagen. Nu får vi får hoppas att han kräkts upp alla delar och ingenting sitter kvar i magen…
 
Idag blev det en sväng till XL. Stefan behövde ha lite priser och broschyrer på fönster  inför nästa vecka. Sedan så passade vi på att tvätta bilen. Stefan höll i slangen och spolade och jag tittade efter så det inte blev några mister.
Teamwork kallas det.
Idag har våren tagit en paus. Så kan det bli ibland och jag tycker egentligen att det är ganska bra. För tänk annars så fort alla underbara blommor skulle vara slutblommade. Man får bara ta på sig lite tjockare kläder och en mössa om det kyler om öronen.
I varje fall har alla fåglar fullt upp i sina bon och holkar. Det är så mysigt att bara sitta och studera dem.
Just nu blommar rapsen som allra vackrast. Jag har två små äppelträd. Det är någonslags prydnadsäpple. Snart, snart slår de ut i full blom. Härliga. Man kan liksom inte se sig mätt på allt.
Tillsammans med mina rufsiga pärlhyacinter har det nu även kommit upp några vita klockor. Det är min mamma Ingrid, som satt dem åt mig, och jag blir såklart extra glad när de dyker upp om våren.
 

 Vid denna årstiden blir man alltid så sugen på somrig mat. För mig är pajer i alla dess former riktig sommarmat. Så det fick det bli idag. Skinka, purjolök och ost. Mycket och smakrik ost tycker jag att det ska vara.

Stefan gillar mest när jag gör en stek med gräddsås och potatis, fast han åt glatt upp halva pajen, så jag tror att han gillade den lite …
 
 
Jag och lilla Snö önskar mysig lördagkväll
Hejdå Bloggen.
 
Dela gärna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen