Liljekonvaljer till mamma och trädgårdsbukett på bordet.

Hej.

I förra veckan var det mamma Ingrids födelsedag. När hon levde så älskade hon liljekonvaljer mest av alla blommor. Jag minns från min barndom hur vi brukade åka ut i naturen och plocka en stor ljuvlig bukett vid den här tiden på året.

När jag och Stefan körde ut i skogen den 22 maj, så var det självklart att plocka en bukett till graven också.

Ute i skogen hade man gallrat och avverkat en massa träd. Doften av all den nysågade stocken fick mina tankar att genast gå till pappa Kurt, samtidigt som den djupa liljekonvaljdoften minde så om mamma Ingrid. Mitt doftsinne den kvällen fick mig att återigen förnimma dem båda två. ♥

Om vi fått ha Ingrid kvar i livet så skulle hon just den dagen ha fyllt 82 år.

Min trädgård

Blommorna i min egen trädgård avlöser varandra nu.

Den här tiden då man varje vecka enkelt bara kan knata ut i sin trädgård och få ihop till en vacker bukett till matbordet, den är så härlig tycker jag.

Jag brukar varva lite vilda blommor med lite trädgårdsblommor och det blir så fint tycker jag.

Dagens citat:

Detta är din tid. Detta är din dag. Dina steg på en ny stig. Dina lungor med nya andetag.

Ha en fin dag.

Annika

Dela gärna

4 reaktioner på ”Liljekonvaljer till mamma och trädgårdsbukett på bordet.”

 1. Fina minnen!
  Jag kan inte få ihop en bukett i vår trädgård.
  Har jag fel när jag vill minnas att ni har bröllopsdag i maj? Jubileum?
  God onsdag!

 2. Underbart med minnen när det som fanns är borta. Liljekonvaljer så vackra det hade jag i min brudbukett men det som inte blomsterhandlaren sa var att de fick importera dom vi gifte oss i mars månad, haha det blev en dyr bukett, men väl värt när vi varit gifta i mer än 45 år.
  Jättevackert i naturen nu man kan ju plocka in de vilda och njuta. må väl. Kram/MH

  1. Åhhh så fint med liljekonvaljer i brudbuketten. Jag brukar plocka in smörblommor vid den här tiden. Det blir så himla fint i en vas på bordet. Kram på dig.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen