Kul för både stor och liten.

Hejsan.

Förra helgen när det var så blåsigt och kallt, så kände vi att vi inte bara kunde sitta inne och uggla i stugvärmen. Det skulle ju också kännas så mycket skönare att komma tillbaka in i brasvärmen sedan vi varit ute en liten sväng. Sagt och gjort …

Alltså packade vi in oss i en av våra bilar allihopa, barn och barnbarn, och så for vi ner till Kivik.

Det blåste friska vindar och vi var glada över att vi klätt oss extra varmt den här dagen. Till och med Frithiof Nilsson Piraten hade fått på sig en randig halsduk. På havet gick vågorna höga. Vattnet slog hårt mot piren och de vilda vågorna skummade alldeles vita.

Tanken med att åka till just Kivik var att Scott skulle få leka på den nya och fina lekplatsen som finns där.

Jag förstod snabbt att den där nya lekplatsen var till glädje för både stor och liten. Ganska snart hade mina vuxna döttrar tagit över lekandet och Scott fick bara storögt titta på.

Scott tyckte inte alls att det var så särskilt kul att leka sjörövare med mig heller, trots att jag både sjöng och levde mig in i rollen som skeppsbruten allt vad jag kunde. Han ville inte vara med på någon tramsig mormorslek!

Nej, som mormor är jag nog ganska värdelös på att leka roliga lekar har jag förstått. Moster Emmy däremot, hon verkar gå hem i alla läge (åtminstone om man frågar vad Scott tycker) Det var knappt att jag fick åka med hem i bilen ens.

Dagens citat:

En vis man sa: var försiktig med vem du tar med ombord på ditt skepp, vissa människor kommer att sänka skeppet bara för att de inte kan bli båtens kapten.

Ja kanske var det tur att jag var ensam på mitt låtsasskepp… inte ville jag gå samma öde till mötes som Titanic.

Ha det bäst.

Annika

Dela gärna

4 reaktioner på ”Kul för både stor och liten.”

  1. Jag är inte heller bra på att leka. Men jag är förhoppningsvis bra på annat.
    Tack för att jag kommer till Kivik via dina bilder 🤩 längtan blir större och större, men snart så…
    Glad måndag!

  2. Åh vad roligt och mysigt ni haft det. Så cool bild på dottern och piraten. Visst är det kul och leka har jag alltid tyckt. Har ett helt rum med leksaker till våra barnbarn. Titanic gör ont i mitt hjärta fruktansvärt. I går körde vi de mindre vägarna hem från Hässleholm och kom till den orten du nämnde med djur var det inte Björnstorp? innan din arbetsplats. Där såg vi faktiskt en flock rådjur så vackra.
    Må väl/MH

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen