Jag älskar hösten.

Hejsan

Vår bästa tid är nu… eller i alla fall min bästa tid. Hösten!!

Jag har haft så mycket runt mig en lång tid nu, så de morgnar som jag har möjlighet att starta min dag i skogen är guld värda.

Någon som också haft fullt upp, det är min yngsta dotter, Emmy. Hon både pluggar och pendlar mellan två jobb på helgerna. Att hon då glömde sin dator här hemma efter sin morfars begravning, det var väl inte alls så konstigt. Därför  fick jag möjlighet att träffa henne några ynka timmar en kväll för ett tag sedan, då hon kom för att hämta den. Win-win för mig ♥

Någon som också älskar hösten lika mycket som jag, det är nog faktiskt Emmy. Vi brukar hinna med en höstvandring, hon och jag, fast i år har det inte funnits någon tid för det. I fjor for vi ju iväg med vårt taktält, lite om det hittar ni HÄR och HÄR. Men än är det ju inte försent…

Det är verkligen fint i skogen vid den här tiden på året. De röda boklöven skapar ett eget eldigt ljus och lyser upp den dimmigaste höstdagen.

Den tomma ekan som aldrig tycks användas, fylls återigen med nerfallna pinnar och massvis med löv. Det är lite synd om den lilla båten tycker jag. Alla båtar behöver väl kärlek…

Det milda vädret har gjort hösten extra härlig i år, åtminstone tycker nog korna i hagen det. De vandrar runt och förser sig med frodigt grönt gräs.

Snart har alla löven fallit till marken och kvar är bara svarta, kala trädstammar. Men först njuter vi lite till av naturens eldfärger.

I min egen trädgård står rönnsumaken (som jag fick av min syster som pytteliten planta) nu i sin allra vackraste kostym. Att den förökar sig helt ogenerat, det får jag väl stå ut med, det är sånt rönnsumaker gör.

Och trots att vi ännu har meteorologisk sommar, så har vi nu fått vintertid igen. Vad passar då bättre än dessa kloka ord i repris….

Dagens citat:

Sommar och vintertid blev förklarat för en gammal indian. Han svarade: ”bara en vit man vill klippa av ett täcke 30 cm, sy fast det på motsatt sida och påstå att täcket blivit längre.”

Ha en fin måndag och kram från mig.

Annika

Dela gärna

4 reaktioner på ”Jag älskar hösten.”

  1. Hösten är så vacker, men jag är en vår och sommarmänniska när allt knoppas och blir pånyttfödd.
    Gillar de träden men har alltid kallat det apträd haha. De växer så snabbt och små pytteträd kommer här och där de är välkomna hos mig.
    Må väl. Kram/MH

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen