Invigning av nyrenoverat bad och en tantblomma att älska.

Hejsan.

I början av sommaren var det invigning av det nyrenoverade utomhusbadet i Smedstorp, som ligger i Tomelilla kommun.

När mina döttrar var små så bodde jag i Gårdlösa, då var det här vi höll till de flesta dagarna på sommaren. Här fick töserna lära sig simma, och här träffade de sina kompisar när dagis och skola höll stängt. Det var på den gamla goda tiden, tiden före mobiltelefonen

Den här invigningsdagen så bjöds det på både korv och glass, och det var så mysigt att vara där tillsammans med hela familjen. Och så fantastiskt fint badet hade blivit!

Vi skiftades alla om att se efter pojkarna. När man är vid en simbassäng med en snabbfotad ettåring, då är det bra att det finns två ”mormrar” och två ”moffrar”.

För mig kändes det en smula overkligt att vara här som mormor nu. Det kändes ju som alldeles nyss som jag var här i rollen som småbarnsmamma.

Att jag börjat bli en smula tant det märks på lite olika vis… Numera älskar jag blommor av typen Gloxinia, den där blomman som Låke gav mig när vi nyss flyttat ihop i mitten av 80-talet. Då blev jag inte särskilt glad för hans val av present, för vem ville väl ha en tantblomma med grönt veckat papper runt krukan då. Tänk vad man kan ändra sig. (Förlåt Låke, idag hade jag blivit såååå glad för en sådan blomma) När jag såg den här hos ”Sussies blommehörna” så var jag tvungen att slå till.

Förutom min Gloxinia så har jag en Myrten i mitt köksfönster. Det är en lite kinkig växt som kräver min uppmärksamhet varenda dag. Lite stolt blev jag när den plötsligt tackade genom att börja blomma med små vita blommor (eller så är det som den ropar på hjälp)

Så har jag (liksom många andra) nu hamnat i ”dahliaträsket”. Wowww, dessa underbara sommarblommor som är så tacksamma att plocka in i buketter. Nu ger det sig mest hur bra det går med vinterförvaringen.

Dagens citat:

Jag avundas folk som åldras vackert. De åldras som ett fint vin. Jag åldras som mjölk. Blir sur och tjock.

Haha … men jag är så tacksam för att få åldras… alternativet vore sämre.

Kram kram, Annika

Dela gärna

About The Author

4 reaktioner på ”Invigning av nyrenoverat bad och en tantblomma att älska.”

  1. Så kul att nu vara där med barnbarnen!
    Ja, nog ändrar man smak med åren, det gäller inte bara blommor 😅
    Ha en fin onsdag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen