Härlig vandring från Kivik till Simrishamn.

Hej hej.

Helgen före midsommar så var jag och min vän ute på en härlig vandring här på Österlen.

På morgonen när vi startade, så föll ett lätt duggregn över Gyllebo, men det kunde inte grumla vårt glada humör och våra planer för en skön vandringsdag. Vi startade med att inta en god frukost vid natursköna Hällevik i Kivik. Det var också där vår vandring började. Mätta vinkade vi sedan hejdå åt våra ”gubar” och lovade ringa när vi ville bli hämtade.

Nationalparken var ganska tyst och öde den här gråmulna morgonen. Det enda som störde den vackra fågelsången var ett manligt vandringsgäng som hade samma tänkta rutt som jag och Petra. Fast de verkade dock ha lite fler (och starkare) vätskekontrollen än vi…

Vi tog stigen genom alekärret ner till havet där vi gjorde första stoppet för att lätta på klädseln.

Sedan vandrade vi på sandstranden förbi Knäbäckshusen med näsorna vända mot Vik.

Havet låg stilla och spegelblankt. Sakta lättade molntäcket upp och när stranden tog slut så stannade vi för en första vätskepaus, innan vi vek av upp mot Orelund, för att ta oss förbi den steniga delen av kusten.

I Vik passade vi på att köpa vars en kyld dricka i den obemannade matbutiken, och som genom ett trollslag klarnade himlen upp och solen flödade över oss.

Vi fortsatte vår vandring på spänstiga ben. Genom Tjörnedala strövområde och Baskemölla traskade vi på med siktet inställt på Simrishamn och en välförtjänt glass.

Vid Vårhallarna, när vi siktade Simrishamn, ringde vi våra taxikillar som skulle ta oss hem igen. Vid Röken köpte vi vars en kulglass som var dubbelt så stor som vi beställt. Fast när stegräknaren stannade på 30.000 steg så kändes den stora glassen ändå välförtjänt.

Dagens citat:

Oavsett vad andra tycker och tänker om dig, sluta aldrig sjunga på din alldeles egna lilla sång.

Ha en fin tisdag.

Kram Annika

 

Dela gärna

4 reaktioner på ”Härlig vandring från Kivik till Simrishamn.”

  1. Vi bor fantastiskt Österlen är paradiset på jorden det brukar jag säga. Åh kor vid havet är det vid Vårhallarna? Förr var där på Grönet i Brantevik och jag har jättefina foton där i från på kor, men sen blev de skrämda av hästar som också gick där nån simmade ut i havet och andra for visst ner i byn så tror nästan inte där varit där de två senaste åren. Kor ligger mig varmt om hjärtat är ju uppväxt med sådana vackra djur. Du är flitig på vandra, det är jättebra min sjukdon sätter lite käppar i hjulet för det just nu.
    Må väl Kram/MH

    1. Korna brukar gå nedanför Tjönedala, i strövområdet vid stranden. Jag är tacksam för varje tur i naturen jag kan njuta av. En vacker dag förstår jag att det inte längre är lika självklart. Kram på dig.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen