Glitter på sjön.

Hejsan.

Vårvädret har varit lite skiftande den senaste tiden. Ömsom sol och ömsom regn.

Men en sak har varenda dag haft som sin gemensamma nämnare, nämligen att det varit ganska kallt. Åtminstone för att vara i maj månad.

Men med varmt ingefärste i ryggsäcken och lite gott att knapra på efter badet, så har det varit fantastiska vårdagar. Hemligheten är nog bara att fortsätta klä sig i varma vinterkläder.

Någon dag har det varit solsken och glitter på vattnet. Vinden har dock ändå varit isande kall. Fast med mössa och vantar så har det inte spelat så stor roll, för att komma ut i skogen är alltid lika underbart.

Nu när vädret blivit lite mer vårlikt så händer det att jag även tar mig ett dopp på hundpromenaden lite senare på förmiddagen. Molly och Lykke älskar att promenera i skogen, men de båda brukar vara alltför trötta att följa med i gryning. Så för mig blir det ganska många steg på en dag, fast det får jag se som en ren bonus förstås.

Vårblommorna dyker upp den ena sorten efter den andra. Även om jag hade gett mig till att klippa bort varenda blomma i skogen, så hade jag inte kunnat hindra våren från att komma. Så jag tänker för mig själv, att det är helt ok att det är lite kallt nu, växtligheten mår säkert bra av den här lite kyligare våren.

Det var flera år sedan som jag såg en så frodig och riklig blomning av vitsippor och gulsippor som det är i år. Till och med på en stor rotvälta i skogen stoltserar små gula sippor högst upp.

Den lilla stugan som Stefan gjort iordning åt Scott, har kommit på plats i Tomelilla nu. Kanske får jag möjlighet att åka dit i sommar och fotografera när den blivit målad och inred. Jag hoppas han blev glad för den.

Dagens citat:

Det finns så många sätt att vara människa på. Ditt sätt är helt rätt.

Ha en riktigt fin fredag.

Kram Annika

Dela gärna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen