Fullmånen och marskatter.

Hejsan.

Förra veckan var en vecka då min sömn blev lite sämre än vanligt.

I vanliga fall så brukar jag sova som en stock. Jag somnar lätt som en plätt och jag brukar vakna pigg och utvilad när det väl är dags att stiga upp. Men i förra veckan sov jag som en kratta. Kanske berodde det på månen som var full. Jag tänker att om månen kan påverka hela hav och göra ebb och flod, så borde den även kunna inverka på oss människor, som faktiskt består till  stor del av vatten.

Annars kan min skönhetssömn blivit lite störd av våra båda katter. Trots att de båda är kastrerade, så brukar de leva rövare i huset när mars månad är här. In och ut vill de ränna i tid och otid. Katten Felix är värst. Får han inte som han vill så puttar han ner saker från borden, river på ställen han vet att han inte får, han rusar genom huset så att det hörs som en klampande elefant. Ja han förvandlas verkligen till en tjurig tonåring en månad om året den där katten.

Särskilt glad för Felix är mitt lilla barnbarn Scott, och det verkar vara ömsesidigt. Kanske är det doften av bajsblöjor som gör Felix extra förtjust i honom. Ja, nästan lite hög och berusad ser det ut som han är. Inne på döttrarnas toalett har Stefan gjort ett provisoriskt skötbord åt Scott. Felix fullkomligt älskar den toaletten nu.

När man har sovit lite dåligt och är lite extra trött då får man köpa en extra stor bukett rosor åt sig själv på ICA, för så är reglerna.

Fast det allra bästa för att piggna till på morgonen, det är utan tvekan ett kallt dopp i Gyllebosjön. Och allting jämnar alltid ut sig, för de senaste dagarna har jag nu sovit som en stock. Ja, jag har sovit så hårt att jag till och med börjat att snarka påstår Stefan. Men det där tror jag inte alls att det kan ligga någon sanning i…

Dagens citat:

Jag vill inte ha någon som lovar mig månen och stjärnorna. Jag vill ha någon som ligger bredvid mig i gräset och tittar på dem.

Och då helst utan att knuffas i sidan, om man då skulle råka slumra till lite grann!

Ha det gott.

Annika

(ovanstående bild är tagen av Tina Thornberg)

Dela gärna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen