In i dimman.

Hej hej.

In i dimman är ett uttryck som jag egentligen förknippar mest med glad ungdom, sprit och berusning. Men det var för typ tusen år sedan som de gamla uttrycket var aktuellt för min del. Med åren har glädjen med att medvetet bli yr i mössan avtagit rejält. Nuförtiden är jag så glad om jag kan hålla hjärnan så skärpt och klar som möjligt.

Numera betyder ”in i dimman” helt enkelt bara att man beger sig ut i diset en dimmig dag. En sådan där riktigt grötig och dimmig dag var det i förra veckan. Men då var det alldeles extra mysigt att tända upp ljus och marschaller på bryggan.

Fast efterhand så klarnade det upp och dimman den lättade. Även om gråvädret höll i sig så kändes det lite som om synen klarnade.

Det var till och med så att solen försiktigt kikade fram en liten stund. Närmast land så var isen borta, där kunde man återigen se hur träden speglade sig så vackert i vattnets blanka yta.

Att lille Scott ska gå på fest, höja ett glas och säga ”in i dimman” det hoppas jag kommer dröja riktigt länge än. Även om han redan nu gärna slår sin ”babblar-vippmugg” med kranvatten ihop med mitt glas och säger ”kkkkhhh”, vilket nog betyder skål.

Dagens citat:

Empati är som en muskel som växer sig starkare för varje gång vi använder den.

Om det är någonting som ska tränas lite extra så är det just det tycker jag. För fy bubblan så mycket elakheter, hat, ignorans och dumheter det finns runt oss i dag, särskilt på nätet.

Ha en härlig dag.

Annika

(ovanstående bild är tagen av Tina Thornberg)

Dela gärna

4 reaktioner på ”In i dimman.”

  1. one has to be very carefull of those ” little red crayfish ” you have over there. They can certainly get a guy or girl ” into the fog ” as you say . I know from personal experience….

  2. It was a particularly dense fog and took three days to clear . it seemed as though all animals were affected. Sleeped until morning in a field of wheat beside road.. put these cordinates into google earth 58°55’29.80″N 17°26’53.38″E between Vesteljung och Hillsta.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen