En hel söndag med bara lek och bus.

Hejsan.

Vissa söndagar så jobbar både min dotter Amanda och hennes sambo Jimmy. Sådana dagar behövs det förstås att någon kan ställa upp och passa pojkarna. Såklart gör vi det så mycket vi bara kan, jag och Stefan.

Förra söndagen var en sådan ”jobbesöndag” då grabbarna skulle komma och vara hos oss i Gyllebo hela dagen.

Det var en vacker rosa morgon då Amanda kom och lämnade de två nymorgnade och trötta gossarna.

Vi startade med lite frukost innan vi gick ut igen. Vädret var så härligt och vi ville passa på att ta tillvara på det innan regnet skulle återvända. Vi började med att lägga ut äpplen till koltrastarna och rådjuren.

Barnens ”maskinpark” kom sedan fram och pojkarna körde varv efter varv på det hala trallgolvet.

Eftersom vädret var lugnt och vindstilla så passade vi på att elda upp lite papper och kartonger ute bakom gästhuset. Det där var väldigt spännande tyckte pojkarna. Och det var nog en ”supertur” att Scott var med, så han kunde rädda en liten bit kartong som vi klippt ut med en massa bilar på och som råkat hamna där bland allt skräpet.

Vi brukar ha fullt upp precis hela tiden när pojkarna är här, och nästan alltid är det bara glada miner. Men såklart händer det att någon blir lite sur och stött  ibland. Särskilt nu när lille Nicolaj lärt sig att säg ”nej” i tid och otid till nästan allting. Då kan det bli en och annan sur min 🙂

Men det där sura försvinner väldigt fort, och då blir han sitt glada busiga Nico igen.

Efter sådana här ”barnpassar-söndagar” så brukar jag vara ganska trött. Det är något konstigt med det…. När jag var ung och mina tre döttrar var i den här åldern, så minns jag inte att det tog musten av mig på samma vis. Kanske hade jag då autopiloten inkopplad i mammarollen och nu, som mormor, finns den inte lika naturligt kvar längre …

Men det där trötta gör ingenting, ingenting alls. Jag kan ju vila mig nästa dag om det skulle behövas.

Boktips

Och vilat har jag gjort ganska mycket i veckan. Jag har tillexempel lyssnat på en ljudbok som jag tyckte var väldigt bra och som jag inte riktigt kunde slita mig ifrån. Boken heter ”Näktergalen” av Kristin Hannah. Det är ju samma författare som skrev boken ”Himmel över Alaska” som jag läste för ungefär 3 år sedan, och som jag tyckte så väldigt mycket om. Tps, tips!!

Dagens citat:

Visste du att om du lägger 100 svarta myror och 100 röda myror i en burk så händer inget. Men om man skakar burken hårt börjar myrorna döda varandra. De röda myrorna betraktar de svarta myrorna som sina fiender, och de svarta myrorna betraktar de röda myrorna som sina fiender. Den sanna fienden är den som skakar burken. Samma sak händer i människans samhälle. Så innan vi attackerar varandra ska vi fundera på vem som skakar burken!

~Kurt Vonnegut~

Ha en härlig lördag.

Kram Annika

Dela gärna

4 reaktioner på ”En hel söndag med bara lek och bus.”

 1. Underbart med våra barnbarn vi fått i gåva. Vi hade tre här i går men dom är lite större än era. De älskar spela spel med morfar och mormor lagar maten, haha. När vi körde hem dom sa de när får vi komma igen när ni vill sa jag då ler de stort. Brukar tänka att hur kunde vi få dessa fantastiska barnbarn, jag brukar säga vi har åtta diamanter i våra ringar. Alltid när jag är och handlar om det är på Bo eller loppis är det spaning efter roliga saker. En av våra barnbarn som bor i Hässleholm skrev jag till han sa har ni öppnat restaurang och undrade om det gick och få hemkörning haha. Man blir tröttare jag skyller på åldern, men det är en skön trötthet när man går till bädden. Jättebra det med myrorna. Vet du om nyckelpigor går i dvala? jag hittade tre pigor i senhösten nästan vinter, den ena var i bilen på instrumentbrädan och sen två till , de fick va kvar och när jag körde tittade dom fram sen kröp de ner i nån liten håla och nu tror jag de sover får se om de vaknar snart igen. Älskar djur de får bo hos mig de flesta i alla fall.
  Ha en fin helg. Kram/MH

  1. Jag har också lagt märke till att vi har många små nyckelpigor som ligger gömda bland löven i våra rabatter. Kanske är det eftersom vi hade så många pigor här i fjor somras…. Många av dem vaknar till liv när jag rotar i mina rabatter nu. Hoppas de klarar sig ifall de blir ytterligare någon köldknäpp. Kram på dig.

 2. Ja! Jag blir också jättetrött av en dag med barnbarnen. Konstigt ändå, för än är vi inte uråldriga.
  Det var ett bra ställe att sitta och sura på! Tur ni inte eldade upp alla bilarna.
  Idag skiner solen och det blåser inte så mycket. Nästan inte alls faktiskt.
  Trevlig helg!

  1. Nej, jag tänker detsamma, att det är konstigt att man blir så trött… Kanske beror det på en mer stressad värld… fast jag tycker inte att jag stressar just nu…. Ha en fin måndagskväll. Kram kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen