Det här skitåret.

Hejsan.

Precis de orden hörs överallt nu för tiden. Många tycker att det varit ett skitår. Visst är det tråkigt med den rådande pandemin och alla restriktioner vi fått. Särskilda förhållningsätt som gör att vi inte kan leva så fritt som vi önskar oss. Jag har förstås den största medkänsla med alla som har olyckan att bli allvarligt sjuka eller de som mist anhöriga i corona. För er är det verkligen ett riktigt skitår, det förstår jag så väl.

Men….

Men jag tycker faktiskt att jag själv haft ett helt underbart år – det här skitåret till trots.

När jag av en slump kom att scrolla runt bland mina bilder från året som gått, så stannade jag plötsligt upp och bara njöt. Vilken fantastisk vår, sommar och höst jag haft! Om jag väljer att bara se godbitarna.

När jag tack vare alla mina foto nu fick möjligheten att kika tillbaka så inser jag hur underbart vi haft det.

Jag är övertygad om att de känslor och tankar som vi göder, de tenderar att bli vår stora  sanning. De tankar vi väljer att tänka blir de som påverkar vårt sinne och vårt mående.

Tack vare mitt evinnerliga fotograferande så göder jag mina positiva känslor för året som snart passerat.

Såklart har det hänt tråkiga saker för mig också under året, men jag mår så väldigt mycket bättre av att frossa i alla fina minnen. Jag vill liksom lyfta dem, eftersom det får mig att må bra. Att se en bild på mig själv när jag skrattar så mycket att jag nästan kissar på mig, det är bättre än att tänka på hur hemskt allt varit. Tankar om sjukdom, oro och problem. Hur ont det gjort att jag inte kunnat resa till min älskade dotter i USA så som planerat. Att tänka tråkiga tankar, det gynnar ju ingen av oss i familjen.

Istället för att deppa ihop har jag försökt göra allt som står i min makt för att behålla glädjen.

Kanske kan jag inspirera någon annan att tänka en glad tanke för en stund. Det är så stärkande.

Dagens citat:

En pojke var arg på en vän som hade varit orättvis mot honom och gick till sin farfar. Farfadern sa,

– Låt mig berätta en historia för dig. Jag har också varit mycket arg på människor som gjort mig illa utan att ångra det de gjort. Ilska sliter ned en, men den skadar inte ens fiende.

 

Det är som att ta gift och önska att ens fiende ska dö. Jag har ofta kämpat med dessa känslor. Det är som om det fanns två vargar i mig. Den ena vargen är god och gör inte illa andra. Han lever i harmoni med allt omkring sig och blir inte förorättad i onödan. Han kämpar bara när det är riktigt att göra det och kämpar endast rättvist.

 

Men den andra vargen är full av ilska. Minsta lilla sak gör honom ursinnig. Han slåss ständigt mot alla, utan anledning. Han kan inte tänka därför att hans ilska är så stark. Men det är verkningslös ilska, för ilskan förändrar inget. Ibland är det svårt att leva med dessa två vargar i mig, för båda försöker betvinga min själ.

 

Pojken såg sin farfar i ögonen och frågade,

– Vilken av dem vinner farfar?

Den gamle log och sa,

– Den jag matar.

Det där är ett av mina favoritcitat. Precis så är det med tankar. Mata de tankar och minnen som gör gott i hjärtat.

Annika

Dela gärna

2 reaktioner på ”Det här skitåret.”

  1. Jag tycker inte det har varit ett skitår. Innan. Nu de senaste månaderna med galopperande smittspridning tycker jag det är tråkigt. Jag har inte träffat mamma, barn och barnbarn som bor på annan ort, sen i mitten av oktober. Yngsta dotterns 30 års kalas fick ställas in. Så blir även julafton och mammas 88 års kalas juldagen. Nyårsafton spelar mindre roll. Vår vanliga Österlenrunda får vänta. Sådant tycker jag är tråkigt.
    Annars tror jag de som bor i större städer har drabbats värre än vi.
    Ha en fin söndag!

    1. Saker man missat är såklart trist, och även jag saknar nära och kära som jag inte kunnat se på väldigt länge. Men som alltid, så kommer det här inte att vara för evigt. Lycka och olycka – allting förändras. En stor kram till dig, och jag håller tummarna för att du snart kan träffa din släkt igen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen