Det finns inget dåligt väder.

Hejsan.

Jag är nästan alltid nöjd med vädret så som det är. Det är liksom slöseri med energi att tycka något annat, för det går ju ändå inte att göra ett dugg åt det.

När man väl kommer utanför dörren så är det så gott som alltid skönt.

Det handlar mest om att vara rätt klädd och ha rätt utrustning med sig så man håller sig både torr och varm.

Någon dag precis före nyårsafton föll det ett kallt regn över Gyllebo. Det blåste en kylig, hård vind över sjön. Någon hade övergett en grillplats just när glöden såg ut att vara precis lagom. Längre in i skogen kunde vi höra hur ett träd föll med ett ljudligt brak till marken.

Jag var inställd på ett kallt bad, och då kunde lite storm inte stoppa mig. Allt handlar ju som sagt om inställning och rätt utrustning.

 

Trots att Stefan är jägare och säger sig vara naturmänniska, så verkar det inte riktigt som han har förstått Österlenvinterns tjusningar.

Mest handlar det om att hålla sig torr och varm om fötterna, vilket min roligaste bild från den gångna hösten får illustrera. Vad jag egentligen sysslar med här, det får bli min egen lilla hemlighet, men rolig ser jag ut.

Aldrig är det väl så mysigt att komma in i värmen, som när det varit busväder ute. Då kan man mysa med fyr i kaminen och en bra film på TV.n…. djungelboken till exempel….

Nej, att sitta inne och vänta på att vindarna ska vända och det ska bli rätt väder, det är inte riktigt min grej.

Dagens citat:

Livet handlar inte om att vänta tills ovädret går över, det handlar om att lära sig dansa i regnet.

Tack finaste Tina för den praktiska paraplyhatten, den har fått många att dra på smilbanden!!

Kram Annika

Dela gärna

About The Author

6 reaktioner på ”Det finns inget dåligt väder.”

  1. Åh vad härligt att läsa om din inställning till vädret. Precis samma för mig. Gilla läget eftersom man ändå inte kan göra något åt det. Man får se tjusningen i alla olika väderlekar. Eftersom jag starkt funderar på att börja bada året om är du en stor och inspiration.

    1. Jag kan verkligen rekommendera det!! Är man fullt frisk och har bra blodtryck så är det en riktig energiboost. Jag började på sommaren, och tror nog att det är det bästa att sakta vänja sig när det är varmt. Kram och lycka till!!

  2. Ha Ha! Vilken finurlig hatt. Ja jag håller med dig, varför sitta och deppa över att det inte är soligt. Det är ju ändå något sorts väder och man finns och kan gå ut ändå. Man behöver kanske inte bada… Hi Hi men ändå. Kraaaam Pia

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen