Det börjar kännas jul.

Hej hej.

Nu börjar det verkligen kännas som jul tycker jag. Säkert hjälper det vintriga vädret till för att förstärka den mysiga julkänslan.

Förutom att ha smugit in lite hyacinter här och där, så har jag också bakat årets lussebullar i veckan. Alltså, de blev bara så himla goda.

I år gjorde jag dem lite annorlunda än vad jag brukar göra. Jag gjorde den vanliga saffransdegen (receptet på saffransbrödet finns i boken ”sju sorters kakor”, men det funkar säkert med vilken lussebullsdeg som helst). Men istället för att forma vanliga släta bullar, så kavlade jag ut degen i två rektanglar och smetade på en fyllning av smör, socker och vanlijsocker. (till en sats använde jag 150 gr smör, 1 dl socker och 1 dl vanljsocker) Därefter vek jag degen i ”treslag” och skar 2 cm:s remsor som jag sedan formade till lussebullar. När det hela jäst och gräddats efter konstens alla regler, så penslade jag med smör och doppade dem i strösocker. Mmmmm, de blev så himla goda. Tror aldrig jag kommer göra vanliga igen ..

Vår katt Judith, som i vanliga fall brukar vara rena surkatten, tycks också ha fått julkänslor och ett mer vänligt och tillgivet sinne nu. Jag tänker att hon kanske varit i klimakteriet ett par år, och återigen börjar bli sig själv 🙂 Varenda kväll kommer hon nu upp till mig och stryker sig och vill bli klappad och kelad. Eller så handlar allt om inställsamhet för att få extra god mat när vintern nu kommit.

Samma är det med fåglarna i skogen. När det är vinter och kallt är de inte alls lika rädda och skygga längre. Ja, det var ju nästan så de ville göra mig sällskap i badet en morgon.

Den kommande väderprognosen skvallrar om töväder och förmodligen blir det en grön jul här nere hos oss. Därför har jag och min badkompis tagit vara på varenda härlig vintermorgon som vi haft möjlighet till. Och vi är rörande överens om att livet ska levas så mycket som det går.

Dagens citat:

Du kan inte styra över hur andra människor tar emot vad du säger eller gör. Det handlar om deras filter och vad de går igenom just nu. Bara fortsätt på din väg, och gör det med kärlek.

Hoppas ni alla får en fin lördag.

Annika

Dela gärna

6 reaktioner på ”Det börjar kännas jul.”

 1. Jag tänkte baka lussebullar idag men tänkte riva lite mandelmassa imellan så de inte blir så torra. Annars göra som du.Hoppas det bra.
  Var rädd om dig och gör det du mår bra av.
  Kram Anki

 2. Åh ja det känns jul onekligen vädret har ju gjort en del men här utanför är den inte vit nu den är så skitig. Ser ju så goda ut dina bullar flitig du är. Lille katt så fin men dom kan va lynniga gå sin egen väg om det inte passar. Älskar julens blommor hyacinten speciellt. Du är en viking som doppar dig i det iskalla vattnet, men du är väl inte så ofta virusdrabbad? de flyr sin kos och blir nerkylda.
  Ha en fin helg och andra advent. Kram/MH

 3. Det regnade här i natt och har varit plusgrader i två dagar, eller kanske tre. Det tar rejält på snötäcket. Det är en grå filt över alltihop. Snart är snön ett minne blott.
  Trevlig lördag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen