Det är då som det stora vemodet rullar in.

Kära Blogg
När jag ser fotona från den här tisdagen, kan jag inte låta bli att nynna på låten ”Vintersaga” av Monica Törnell. Det är precis såhär jag tänker mig världen när jag hör henne sjunga den. Mörkt grått, kallt, isigt och blåsigt…. det är då som det stora vemodet rullar in … tät snö som gloppar i Mariabergets backar … insnöade gårdar nånstans på Österlen … och från havet blåser en isande, gråkall vind …
Jag älskar den låten!
 
 
Det var en vintrig dag vi vaknade upp till. Det fick bli till att ta stora pälsmössan på.
Småhundarna traskade ivrigt på i den kalla blåsten.
 
 
När man inte är mer än en tvärhand hög, ungefär som en liten lort, då är det inte lätt att se något i snöyran. Då gäller det att knipa ihop ögonen. Molly och Lykke kisade likt kineser där vi stretade fram i blåsten.
 
När det är snö och är vinter då ska man äta rejäl husmanskost tycker jag. I ugnen spred därför en stor karréstek en ljuvlig doft. Stefan kom hem och gosade nästan ihjäl småhundarna innan de tvunget skulle ut i snön igen.
 
 

 

Dagens kloka ord:
 
Till den Avundsjuke
Att blåsa ut andra människors
ljus kommer aldrig få din
låga att lysa starkare
 
Kram och Hejdå Bloggen
 
 
 
Dela gärna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen