Dags att väcka upp poolen.

Hejsan.

I helgen var det dags att ta av plåtarna på poolen. Jag och Stefan brukar hjälpas åt med det, och göra det tillsammans. Men eftersom jag nyss blivit opererad så fick vi ringa in en vän stället. Det blev Stefans bror, Mats, som snällt kom och hjälpte oss.

Magnoliaträdet vid poolen blommade som bäst med sina vita blommor. I år är det precis 20 år sedan som vi fick det av mina föräldrar i bröllopspresent. Stefan är inte längre så glad för det där trädet, eftersom det växt sig så stort och dess grenar hänger långt ut över poolen. De senaste åren har det stackars trädet därför blivit hårt beskuret. Stefan hade egentligen önskat att få kapa av hela trädet där de första grenarna sitter :-o…  Jag är lite mer rädd om det, och jag har en plan att försöka beskära toppen i år, därefter tänker jag att vi kan ta någon gren varje år och hoppas på att jag på så vis kan få en lite mindre och lägre krona utan att träden dör bort helt.

Det är ju faktiskt så att trädet var här långt före poolen, och även om jag inte har så många foton från den tiden, så fanns det några bilder på det lilla söta trädet som vi satte där vi trodde att det skulle kunna bre ut sig precis som det ville.

Allting förändras i både naturen och i vår trädgård, det är så det är bara.

Dagens citat:

Livet är som en chokladask, du vet aldrig vad du får.

Chokladaskar passar mig, för jag älskar all sorts choklad.

Jag hoppas mitt magnoliaträd kommer må bra av min egenpåhittade beskärningsteknik. Man måste våga för att vinna, och kanske blir det superfint om några år… om inte, så blir jag en erfarenhet rikare.

Ha det fint.

Annika

Dela gärna

6 reaktioner på ”Dags att väcka upp poolen.”

 1. Magnolia är så fint. Synd de blommar över så fort. Hoppas ditt beskärningssåg blir en succé!
  Hoppas din torsdag blir fin!

 2. Underbart träd ta inte bort det är ju ett vårdträd då ni fick det i bröllopspresent. Jag har ett men mitt är i siden men jättevackert året om. Så skönt när sommaren kommer och ni kan bada i poolen så ljuvligt.
  Ha en fin torsdag. Kram/MH

 3. Alice Radomska

  När magnoliaträdet blivit så stort är det fint att du har bilder på när det bara var ett litet bäbis-träd och att det vuxit så mycket på tjugo år medan du själv är i stort sett oförändrad. Och att beskära magnolians topp, kapa någon gren per år och få en lägre och mindre krona ska säkert fungera. Men bäst att gör det i vinterfrost när trädet sover, förstås. Knepigare på våren. Jag har på min koloniträdgård en annan sorts träd, kontrollmätt till fem och en halv meter högt. Styrelsen har klagat och påstått det vara tolv meter, medan åtta meter är högsta tillåtna höjd, så jag fick order att såga ner det. Objektive trädmätaren (från en grannkommun) konstaterade fem och en halv meters höjd. Men frågan avgörs i demokratisk ordning, så vid en omröstning går lojalt en stor majoritet på styrelsens linje och säger det är tolv meter. Så var glad att du har din växtlighet på egen mark och inte på arrenderad. Vad vackert med er pool och trädet i belysning nattetid, förresten. Må så bra, simma lugnt.

  1. Åhhh så trist med ditt träd. Jag har läst mig till att jag ska kunna beskära träder strax före hösten och när det är en torr period för att undvika mögel och röta. Tack, vi trivs i vårt lilla paradis. Kram på dig.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen