Vinter och isvak.

Hejsan.

Vinter har krupit på lite mer nu, även här hos oss i söder.

Från att det har varit lite lätt pudersnö på bryggan så började isen lägga sig alltmer.

Efter en natt med ganska många minusgrader var sjön helt igenfrusen när jag kom för att ta mitt morgondopp. Med skaftet på min kvast kunde jag knacka ett lagom stort hål så att jag den här morgonen fick ta mitt allra första isvaksdopp.

Att slå hål i isen och sakta sänka ner min kropp i det nollgradig vattnet. Att lugnt bara andas och vara i nuet. Att känna mig stark som en oxe och fyllas med endorfiner… det var mitt mål när jag började bada i somras. Nu var jag äntligen där!

Det var verkligen en fantastisk känsla att bada i en isvak. Efteråt kändes det som om jag druckit tio koppar kaffe och tagit en hel burk lyckopiller.

På vintern ändrar även katten Judith sin sinnesstämning. Från att alltid vara sur och tvär blir hon lite mer kärleksfull och vänligt sinnad. Tjock brukar hon också bli över vintern, det hör liksom till.

Hon är verkligen en fin katt lilla Judith. Så speciell! Vill någon läsa historien om hur Judith hamnade i vår familj så hittar ni ett inlägg om det HÄR.

Dagens citat:

Livet blir så mycket enklare när du inte bryr dig om vad andra tycker.

Stefan tycker att jag är tokig och alldeles från vettet. Jag bryr mig inte så mycket om vad Stefan tycker.

Kram Annika

Dela gärna

4 reaktioner på ”Vinter och isvak.”

  1. Stephan is correct you are Crazy . a person only gets into freezing water after a hot sauna.. dont you scandinavians know that .. oh well
    at least you are wearing a warm hat..

  2. Huvaliga, jag kan nästan känna både isbjörnar o pingviner flåsa i nacken. Nej jag väntar med att bada tills det blur lite varmare.
    O ja vad fint gjort ,när lilla kissemissen flyttade in. 💕

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top